ΡΟΥΜΑΝΙΑ
• 5 ΜΕΡΕΣ
• 2 – 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

         

μια διαφορετική υπέροχη φυσική και ιστορική διαδρομή, που θα σας συναρπάσει!

         Αγίου Πνεύματος στην οροσειρά των Καρπαθίων

ΡΟΥΜΑΝΙΑ

…χαρείτε την αρχή του καλοκαιριού μαζί μας στο υπέροχο τοπίο της χώρας, με πιο πλούσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει εκτός από το Βουκουρέστι  και τις πρώτες πρωτεύουσες της Βλαχίας το Άργες και την Τιμισοάρα και τμήμα της Τρανσυλβανίας  με το μυθικό Μπράν, το Μπρασώφ και τη Σινάια!

2 – 6 Ιουνίου 2023

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ΜΕΡΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥH 02-06-2023  ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.

Αναχώρηση από το Δημαρχείο της πόλης μας στις 05:10 το πρωί. Διέλευση από τα σύνορα Ορμένιου. Έλεγχος  και συνεχίζουμε από τη διαδρομή για Simeonovgrad, Stara Zagora, Maglish, Gurkovo, Veliko Tarnovo για Ruse. Στάσεις καθ οδών για ξεκούραση &

πρόχειρο γεύμα. Διέλευση Βουλγαρο-Ρουμάνικων συνόρων και την γέφυρα της Φιλίας στον ποταμό Δούναβη. Διέλευση συνόρων μετά τον έλεγχο και αναχώρηση για το  Βουκουρέστι. Άφιξη &  τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος . Διανυκτέρευση.

 

2η ΜΕΡΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 03-06-2023  ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ CURTEA DE ARGESTARGOVISTE

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση στις 08:00 για τις ιστορικές πόλεις. Πρώτη στάση στην πρώτη πρωτεύουσα της Βλαχίας Curtea de Arges η οποία είναι γενέτειρα των Μεγάλων ανδρών της Ρουμανίας όπως: ο Νεγκόϊα Βεσσαράβ, ο Βλαδισλάβ ο πρώτος & ο Μιρτσέα ο πρεσβύτερος. Εδώ θα δούμε τη Βασιλική Εκκλησία, βυζαντινής τεχνοτροπίας & την περίφημη για το αρχιτεκτονικό της σχέδιο μονή Αργών. Αναχώρηση στη συνέχεια για τη δεύτερη πρωτεύουσα της Βλαχίας κατά τον 15ο αιώνα, το Ταργκόβιστε.  Σαξωνική αποικία με Σλαβικό όνομα η πόλη με κυριότερα αξιοθέατα  ο καθεδρικός Ναός, το μνημείο των Ηρώων, ο Ινδικός πύργος, η μεγάλη Βασιλική κ.α στο χώρο του ιστορικού κέντρου. Χρόνος για γεύμα ατομικά. Το Ταργκόβιστε ήταν ο τόπος της δίκης και της εκτέλεσης του Νικολάε Τσαουσέσκου και της συζύγου του Έλενας στις 25 Δεκεμβρίου 1989 κατά τη διάρκεια της Ρουμανικής Επανάστασης. Αναχώρηση για επιστροφή με στάση καθοδόν για καφέ. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ  06-06-2020  ΣΙΝΑΪΑ – MΠΡΑΝ-ΜΠΟΓΙΑΝΑ-ΜΠΡΑΣΟΒ.km

Πρωινό και αναχώρηση στις 08:00 για  την Σινάϊα, φημισμένο κέντρο θερινών και χειμερινών διακοπών. Επίσκεψη στα θερινά ανάκτορα του Κάρολου “PELES”. Στη συνέχεια και μετά από μια πανέμορφη διαδρομή φθάνουμε στο Μπράν, γνωστό ως Πύργος του Δράκουλα ο οποίος χτίστηκε τον 14ο αιώνα ως αμυντικό φρούριο απέναντι στις οθωμανικές επιθέσεις. Συνεχίζουμε για το στολίδι της Ρουμανίας το ΜΠΡΑΣΟΒ, με σύντομη ξενάγηση όπου θα δούμε την παλαιά πόλη και την Μαύρη Εκκλησία γοτθικού ρυθμού. Επίσης θα ανάψουμε ένα κεράκι στην Ελληνική Εκκλησία, την Αγία ΤΡΙΑΔΑ που ανεγέρθη από ομογενείς Έλληνες της περιοχής. Γεύμα ατομικά και αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας  & δείπνο.  Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ 07-06-2020 ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το «Παρίσι των Βαλκανίων» την πρωτεύουσα ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ. Ξενάγηση της πόλης, θα  δούμε την Αψίδα του Θριάμβου,  το σπίτι του λαού και Παλάτι της Βουλής (παλάτι του Τσαουσέσκου το μεγαλύτερο κτίριο της Ευρώπης), την Στρατιωτική ακαδημία με την ανάγλυφη ιστορία της Ρουμανίας, το πρώτο Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου, (κτίριο του 19ου αιώνα), το Ρουμάνικο Πατριαρχείο με το Ναό Αγίου Κωνσταντίνου & Ελένης, την Ελληνική Εκκλησία, το Ορθόδοξο Πατριαρχείο της Ρουμανίας, την Ρωμαϊκή πλατεία, το Μέγαρο του Πρωθυπουργού, το Προεδρικό Μέγαρο, το πάρκο – λίμνη ΧΕΡΕΣΤΡΑΟΥΝ, την όπερα ΜΟΥΣΙΚΗΣ, το Εθνικό Θέατρο, και άλλα αξιοθέατα που εντυπωσιάζουν. Ελεύθερος χρόνος για αγορές & ατομικό γεύμα σε μεγάλο Εμπορικό.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ δείπνο και έξοδος προαιρετικά στο ιστορικό κέντρο στην παλιά πόλη για ένα ποτό και μια τελευταία ματιά!  Διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ 08.06.2020  ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας, επιβίβαση με τις αποσκευές μας και αναχώρηση στις 08:30 για την επιστροφή μας. Διέλευση συνόρων και την γέφυρα της Φιλίας στον ποταμό Δούναβη. Και μέσω Ρούσε άφιξη στην παλιά πρωτεύουσα του 2ου Βουλγάρικου Βασιλείου το πανέμορφο Βελίκο Τάρνοβο! Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση ατομικά στο λόφο Τσάρεβιτς, Τραπέζιτσα & Σβετά γκορά. Γεύμα ατομικά εδώ. Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο για επιστροφή μέσω Στάρα Ζαγόρα, με τις ανάλογες στάσεις. Διέλευση συνόρων Ορμένιου. Άφιξη στην πόλη μας.                                                                         

                                                                                                                                                        ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ.

                                                            

ΤΙΜΕΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ: ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ/ΤΡΙΚΛΙΝΟ: 295€,ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ: 395€,

ΠΑΙΔΙ ΩΣ 12 ΣΕ ΤΡΙΚΛΙΝΟ: 255€

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

* Μεταφορά με σύγχρονο τουριστικό πούλμαν υπερυψωμένο, με δύο οδηγούς. * Τέσσερις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο PARLIAMENT 4*(στο κέντρο του Βουκουρεστίου).* Τέσσερα(4) προγεύματα σε μπουφέ. * Έμπειρο Αρχηγό του γραφείου συνοδό. * Επίσημο Ξεναγό για τρεις μέρες.

 * Φ.Π.Α Εντός. *Ταξιδιωτική Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης  με την ΑΝΑΞ. Έξτρα Ατομική ασφάλιση Ατυχημάτων, ευθύνη του πελάτη να τη ζητήσει, με εξτρά βέβαια πληρωμή 20€ το άτομο.(έως 70 ετών).

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

* Έξτρα ποτά & φιλοδωρήματα. *Εισόδους μουσείων & προαιρετικές διασκεδάσεις. *Ότι δεν αναφέρεται ρητά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Αρχηγός της εκδρομής διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος χωρίς παραλήψεις.

 

VERGIDIS TOURS Φιλικής Εταιρίας 63 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Τηλέφωνα: 2531024188   www.vergidistours.gr    info@vergidistours.gr