ΡΟΥΜΑΝΙΑ
• 4 ΜΕΡΕΣ
• 2 – 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

 

Ένα υπέροχο 4ήμερο ταξίδι του Αγίου Πνεύματος!

στην πανέμορφη  ΡΟΥΜΑΝΙΑ

…με πλούσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει εκτός του Βουκουρεστίου και την ημερήσια εκδρομή στα Καρπάθια την οποία και συνιστούμε ανεπιφύλακτα!

  2 – 5 Ιουνίου 2023

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 02.06.2023. 

Συγκέντρωση στo Δημαρχείο της πόλης μας το πρωί στις 05:10 & αναχώρηση για τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα Ορμένιου. Έλεγχος συνόρων και είσοδος στη Βουλγαρία. Στάσεις καθοδόν για καφέ και πρόχειρο γεύμα. Είσοδος στη Ρουμανία από τη γέφυρα της φιλίας στο Δούναβη. Συνεχίζουμε για Βουκουρέστι τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία μας με το ιστορικό κέντρο της πόλης. Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 03.06.2023.

Πρόγευμα και στη συνέχεια αναχώρηση 07:30 για  τα θρυλικά Καρπάθια διασχίζοντας την κοιλάδα Πράχωβα, άφιξη στην Σινάϊα, (φημισμένο κέντρο θερινών και χειμερινών διακοπών). Θα δούμε το πανέμορφο μοναστήρι του Καντακουζηνού και θα επισκεφτούμε τα θερινά ανάκτορα του Κάρολου, το ξακουστό για την ομορφιά του “PELES». Ακολούθως θα επισκεφθούμε τον Πύργο του δράκουλα, στη πόλη Μπραν. Θα καταλήξουμε στην πόλη-στολίδι της Ρουμανίας το Brasov. Περιήγηση στην παλιά πόλη, στα τείχη και στην Μαύρη Εκκλησία. Χρόνος ελεύθερος για αγορά. Γεύμα ατομικά. Αναχώρηση για το Βουκουρέστι. Άφιξη στο ξενοδοχείο, ελεύθεροι στο ιστορικό κέντρο. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 04.06.2023

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε στις 08:30 για περιήγηση στην πόλη: Θα δούμε το Ορθόδοξο Ρουμάνικο Πατριαρχείο. Την Ελληνική Εκκλησία που θυμίζει Παρθενώνα. Θα επισκεφθούμε το Μουσείο του χωριού, που είναι μοναδικό στο είδος του και δείχνει την αρχιτεκτονική από όλες της περιοχές της χώρας. Θα επισκεφτούμε για να θαυμάσουμε το Αντενέουμ, το πιο φημισμένο μέγαρο μουσικής της χώρας. Στη συνέχεια θα περιηγηθούμε στα ανάκτορα της βασιλικής οικογένειας, την Αψίδα του θριάμβου που είναι εμπνευσμένη από αυτή του Παρισιού, καθώς και το παλάτι της Βουλής, χτισμένο από τον Τσαουσέσκου & δεύτερο σε μέγεθος δημόσιο κτίριο του κόσμου μετά το Πεντάγωνο. Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος για φαγητό ατομικά και αγορές στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας. Επιστροφή και ξεκούραση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ  έξοδος για τελευταία φορά στο ιστορικό κέντρο ή προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 05.06.2023.

Πρόγευμα και στη συνέχεια  αναχώρηση για επιστροφή. Διέλευση συνόρων από τη «γέφυρα της Φιλίας». Στάση στο πανέμορφο Βελίκο Τάρνοβο, (δεύτερη πρωτεύουσα της Βουλγαρίας στην ιστορία της).Αναχώρηση και  άφιξη στα σύνορα Ορμένιου και είσοδος στην Ελλάδα.                                                                                                    

 ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

ΤΙΜΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  Σε δίκλινο:225€, Μονόκλινο:300

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

* Μεταφορά με πούλμαν υπερυψωμένο. * Τρείς διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο PARLIAMENT 4*(στο κέντρο του Βουκουρεστίου).* Τρία (3) προγεύματα σε μπουφέ. * Έμπειρο Αρχηγό του γραφείου συνοδό. * Επίσημο Ξεναγό για δύο μέρες.  * Φ.Π.Α Εντός. *Ταξιδιωτική Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης  με την ΑΝΑΞ. Έξτρα Ατομική ασφάλιση Ατυχημάτων, ευθύνη του πελάτη να τη ζητήσει, με εξτρά βέβαια πληρωμή 20€ το άτομο.(έως 70 ετών).

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

* Έξτρα ποτά & φιλοδωρήματα. *Εισόδους μουσείων & προαιρετικές διασκεδάσεις. *Ότι δεν αναφέρεται ρητά.

 

Ο Αρχηγός της εκδρομής διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος χωρίς παραλήψεις.

VERGIDIS TOURS Φιλικής Εταιρίας 63 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Τηλέφωνα: 2531024188   www.vergidistours.gr    info@vergidistours.gr