4 ΜΕΡΕΣ ΛΟΥΤΡΑ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
26-29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023

 

ΛΟΥΤΡΑ ΑΡΙΔΑΙΑΣ(ΠΟΖΑΡ)-ΠΡΕΣΠΕΣ& ΟΡΟΣ ΠΑΪΚΟ

Πέλλα, Αξιούπολη, Γουμένισσα, ΙεράΜονή Μογλενών,

Μνημείο μάχης Σκρά, Φλώρινα, Πρέσπες,Έδεσσα, Νάουσα.

4 HMEΡΗ 26-29 Νοεμβρίου 2023

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

1η μέραΚΥΡΙΑΚΗ26.11.2023(460χλμ):

Αναχώρηση το πρωί στις 07:15 από το Δημαρχείο της πόλης μας. Με ενδιάμεση στάση για καφέ και περνώντας περιφερειακά τη Θεσσαλονίκη θα φτάσουμε στην αρχαία Πέλλα, όπου και περιήγηση με επίσκεψη στο νέο αρχαιολογικό μουσείο. Συνεχίζουμε για το Λουτράκι. Άφιξη & τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.  Σήμερα όλο το απόγευμα θα το αφιερώσουμε για ιαματικά μπάνια και ξεκούραση. Τα ιαματικά, θερμά νερά, με σταθερή θερμοκρασία 37οC, αναβλύζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια από τα βουνά, όπου δημιουργούν ένα εντυπωσιακό τοπίο βουνού και δάσους.  Χρόνος για λουτροθεραπεία, καφέ& φαγητό ατομικά. Το βράδυ προαιρετική έξοδος για διασκέδαση σε ταβέρνα με πλούσιο φαγητό και ζωντανή μουσική. Διανυκτέρευση.

2η μέραΔΕΥΤΕΡΑ27.11.203(195χλμ):

Πρωινό και αναχώρηση στις 09:00 ανατολικά για το όρος Πάικο που βρίσκεται στα σύνορα των νομών Πέλλας και Κιλκίς. Αποτελεί δε και το μεγαλύτερο δάσοςΚαστανιάς της Ελλάδας. Άφθονα ποτάμια και ρέματα κυλούν όλο το χρόνο στο Πάικο. Η χλωρίδα αποτελείται περίπου από 2.500 δείγματα φυτών. Έχουν καταμετρηθεί 57 διαφορετικά είδη πεταλούδας στο Πάικο αναδεικνύοντας τον πλούτο της εντομοπανίδαςτης περιοχής. Προσκύνημα στη μονή Αγίου Ιλαρίωνος Μογλενών κατά πρώτον και στη συνέχεια στάση στο Ηρωικό χωριό Σκρά. Επίσκεψη στο μουσείο Α΄ Παγκοσμίου πολέμου και το μνημείο των Πεσόντων. Συνεχίζουμε για την Αξιούπολη με επίσκεψη στην παράξενης αγιογραφίας εκκλησία του Άξιον Εστί. Μεσημέρι θα βρισκόμαστε στην «κρασούπολη» Γουμένισα, όπου και γεύμα ατομικά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Χρόνος για λουτροθεραπεία το απόγευμα.  Διανυκτέρευση.

3η μέρα ΤΡΙΤΗ 28.11.2023(350χλμ):

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας  και αναχώρηση για Φλώρινα,  στάση  για καφέ και μία πρώτη γνωριμία στο κέντρο της πόλης. Αναχώρηση από Φλώρινα και μέσα από μία όμορφη διαδρομή και το Δρυμό του Πισοδερίου θα φθάσουμε στις Πρέσπες όπου θα επισκεφθούμε το παραλήμνιο μαγευτικό τοπίο και το  χωριό Αγ. Γερμανός, ξενάγηση στο κέντρο της περιβαλλοντολογικής ενημέρωσης για της Πρέσπες οι οποίες  έχουν κηρυχθεί ως Εθνικός  Δρυμός.. Αμέσως μετά επίσκεψη στο νησάκι του Αγ .Αχίλλειου με τις βυζαντινές εκκλησίες.  Μεσημεριανό φαγητό σε ταβέρνα στο χωρίο Ψαράδες.. Μετά το φαγητό αναχώρηση για την επιστροφή  το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση και βραδινή έξοδος στο κέντρο της Πτολεμαΐδας  όπου θα έχουμε χρόνο για φαγητό σε ταβέρνες .  Επιστροφήστο ξενοδοχείο . Διανυκτέρευση.

4η μέραΤΕΤΑΡΤΗ 29.11.2023(500χλμ):

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας, επιβίβαση αποσκευών και αναχώρηση στις 10:00 για την πρωτεύουσα του νομού Πέλλας, την όμορφη ΕΔΕΣΣΑ, με τους γνωστούς σε όλους μας καταρράκτες. Ελεύθερος χρόνος για επίσκεψη στους φημισμένους καταρράκτες και χρόνος για καφέ. Αναχώρηση στη συνέχεια για τον πλατανότοπο με τα πολλά νερά του Αγίου Νικολάου Ναούσης. Γεύμα ατομικά εδώ. Μετά αναχώρηση για την επιστροφή μας με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση και καφέ. Άφιξη το βράδυ στην πόλη μας.                                          ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ       

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ

Σε δίκλινο:215€, Σε τρίκλινο: 210€, Σε μονόκλινο: 285€.

Περιλαμβάνονται:*Μεταφορά με κλιματιζόμενο τουριστικό πούλμαν. *  Τρείς διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο FILOXENIA3* στο Λουτράκι Αριδαίας . *Τρία πρωινά σε πλούσιο μπουφέ. * Έμπειρο συνοδό του γραφείου μας. *Ασφάλεια Αστικής Επαγγελματικής  Ευθύνης.* ΦΠΑ.

Δεν περιλαμβάνονται:*Έξτρα φαγητά & ποτά. * Φόρος διαμονής 1,5€ το δωμάτιο ανά διανυκτέρευση πληρωτέο στη ρεσεψιόν.* Ότι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα.

VERGIDIS TOURS Τηλ:25310-24188 ΚΟΜΟΤΗΝΗ  www.vergidistours.gr  & info@vergidistours.gr