Βρυξέλλες, Γάνδη, Μπρυζ, Αμβέρσα, Ουτρέχτη 2-6 Σεπτεμβρίου

ΒΕΛΓΙΟ ΟΛΛΑΝΔΙΑ 

Βρυξέλλες, Γάνδη, Μπρυζ, Αμβέρσα, Ουτρέχτη  

5 ημέρες  2 – 6 Σεπτεμβρίου

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ημέρα 1η: Κομοτηνή – Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης –  Αθήνα – Βρυξέλλες Αναχώρηση από Κομοτηνή στις 03:00 από την Τσανάκλειο (Παλιά Πρυτανεία). Άφιξη στο αεροδρόμιο και πτήση για τη πρωτεύουσα του Βελγίου, τις Βρυξέλλες, κεντρική αρτηρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης!  Με έντονο τον παλμό της γραφειοκρατικής δυναμικής της, αλλά και το χιπ πρόσωπο το οποίο μαγνητίζει τους trendsetters, οι Βρυξέλλες μας προϋπαντούν επιδεικνύοντας ιστορικά και αρχιτεκτονικά μνημεία που έχουν καταχωρηθεί ως περιοχές παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο. Ξεκινάμε για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Το απόγευμα μπορείτε να απολαύσετε ελεύθερο χρόνο στην πόλη. Γνωστές για τη γαστρονομία και δη, για τα υπέροχα θαλασσινά εδέσματα, σίγουρα θα δειπνήσετε καλά σε ένα από τα πολυάριθμα εστιατόρια των Βρυξελλών.

Ημέρα 2η : Βρυξέλλες

Πρωινό και ξεκινάμε για την ξενάγηση στην πρωτεύουσα του Βελγίου. Η πλατεία Γκραν Πλας και το φουτουριστικό για τα δεδομένα του 1958 που κατασκευάστηκε, Ατόμιουμ, με τις εννέα ατσάλινες σφαίρες που ενώνονται μεταξύ τους με δοκούς και σχηματίζουν το μοντέλο ενός κρυστάλλου σιδήρου, μας δίνουν ένα πρώτο δείγμα γραφής της πόλης που υπόσχεται δυναμική συνέχεια. Κι αν το μπρούτζινο άγαλμα Manneken Pis με το αγοράκι που ουρεί αποτελεί το σήμα κατατεθέν της πόλης, το Heysel Stadium/Mini Europe, τα αξιοθέατα της Ευρώπης σε μινιατούρα 1/12, τα Βασιλικά Παλάτια του Laken, ο ομώνυμος Βασιλικός Ναός, ο Γιαπωνέζικος Πύργος και η Κινέζικη Παγόδα, το Χρηματιστήριο, η Πλατεία Grand Sablon με τον ομώνυμο Ναό της Παναγίας γοτθικού ρυθμού, το Εθνικό Ωδείο, το Δικαστικό Μέγαρο, το Μουσείο Καλών Τεχνών, η Βασιλική πλατεία με τα Βασιλικά Ανάκτορα, το Ευρωκοινοβούλιο και η Αψίδα του Θριάμβου θα μας πείσουν πως η πόλη πέρα από τον θεσμικό ρόλο της  βρίθει με εμβληματικά μνημεία.

 Ημέρα 3η: Βρυξέλλες (Γάνδη) – Μπρυζ

Παραμύθια από το χθες και μια πόλη βγαλμένη από το αύριο

Αφήνουμε τη βελγική πρωτεύουσα για τη Γάνδη. Κι αν το ένα πόδι της Γάνδης είναι βουτηγμένο στις βιομηχανίες που την περιβάλλουν, όπως τα εργοστάσια της Βόλβο και της Χόντα, το άλλο πατεί σε μια δεξαμενή τέχνης και πολιτισμού. Έτσι, στον καθεδρικό ναό του Αγίου Βονιφάτη ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει έργα του Ρούμπεν, του Ιερώνυμου Μπος, καθώς και το υπέροχο τρίπτυχο που αποδίδεται στους αδερφούς Βαν Έικ. Ένα εξαίσιο κάστρο ιπποτών δίνει το στίγμα της πόλης που κατά την περίοδο του μεσαίωνα υπήρξε σπουδαίο εμπορικό λιμάνι. Όπως η Μπρυζ, έτσι και η Γάνδη είναι προικισμένη με ένα πολύ όμορφο ιστορικό κέντρο με χαρακτηριστικά κτίσματα μεσαιωνικής και αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής που συντηρούνται άψογα. Τίποτα δεν ταράζει το ζεν της πόλης, πόσο μάλλον οι κόρνες, αφού εδώ απαγορεύεται η κυκλοφορία αυτοκινήτων. Καταλήγουμε στην εκπληκτική Μπρυζ. Η πόλη Μπρυζ φαντάζει σα να ξεπήδησε ατόφια από κάποιο βαρύ δερματόδετο βιβλίο με μεσαιωνικές γκραβούρες. Σήμερα, αποτελεί πρώτο σταθμό της περιήγησής μας. Μόνο τυχαίο δεν μπορεί να είναι το γεγονός πως το ιστορικό της κέντρο αναγορεύτηκε σε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ουνέσκο. Μια σειρά από μεσαιωνικά και αναγεννησιακά αξιοθέατα όπως «ο ναός της Παναγίας μας» με το τούβλινο κωδωνοστάσιο που αγγίζει τα 122,3 μ., ένα από τα ψηλότερα κτίσματα από τούβλα στον κόσμο, αλλά και το γλυπτό της «Παναγίας Βρεφοκρατούσης», το οποίο αποδίδεται στον Μικελάντζελο (το μοναδικό έργο τέχνης του που βρέθηκε εκτός Ιταλίας όσο εκείνος ήταν εν ζωή) αναδύουν μια ατμόσφαιρα που καθιστά την πόλη μοναδική. Όμως, το μεγαλύτερο highlight εδώ δεν είναι άλλο από το καμπαναριό του 13ου αιώνα. Σ’ αυτό στεγάζεται ένας μηχανισμός από 48 καμπάνες, τον οποίο χειρίζεται ο ειδικός χειριστής που δίνει τακτικά κονσέρτα. Ακόμα, το πάρκο με τη «Λίμνη της Αγάπης», το παλαιότερο στην Ευρώπη νοσοκομείο του Αγ. Ιωάννη, η πολυφωτογραφημένη γέφυρα του Αγίου Βονιφάτιου, ο Ναός της Παναγίας, το Μέγαρο των Αρχόντων, οι Κήπους του Arends, το Κολέγιο της Ευρώπης, το πρώτο Χρηματιστήριο στον κόσμο, αποτελούν σημεία αποκρυπτογράφησης του ιστορικού κέντρου.

Ημέρα 4η: Μπρυζ (Αμβέρσα – Ουτρέχτη)

Σήμερα θα γνωρίσουμε δύο άλλες πόλεις. Πρώτη μας στάση, η Αμβέρσα. Η πρωτεύουσα της επαρχίας της Φλάνδρας μπορεί να μην βρίσκεται πάνω πάνω στη λίστα με τις ευρωπαϊκές πόλεις που ο μέσος τουρίστας θέλει να επισκεφτεί, αλλά αυτό ακριβώς είναι που την κάνει τόσο μοναδική, αφού ακόμα δεν έχει αλωθεί από τις ορδές Ιαπώνων και όχι μόνο που συναντάς σε Ρώμη, Παρίσι και Λονδίνο. Αν η Αμβέρσα ήταν τσάντα δεν θα ήταν η LV που κρατάνε όλες οι κυρίες των βορείων προαστίων, αλλά η Μaison Martin Margiela που αγοράζουν τα down town girls, στο Soho. Κέντρο εμπορίου από τον Μεσαίωνα (και το μεγαλύτερο κέντρο ακατέργαστων διαμαντιών στον κόσμο σήμερα), η Αμβέρσα είναι μια πόλη όπου οι σικ Ευρωπαίοι έρχονται για να ψωνίσουν. Η πόλη είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Σχέλντε και συνδέεται με την Βόρεια θάλασσα μέσω των εκβολών του δυτικού Σχέλντε. Το λιμάνι της Αμβέρσας είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο κατατασσόμενο ανάμεσα στα 20 πρώτα παγκοσμίως και 3ο στην Ευρώπη. Η Αμβέρσα ήταν σημαντική πόλη των Κάτω Χωρών τόσο οικονομικά όσο και πολιτιστικά, ιδιαίτερα πριν την ισπανική λεηλασία της του 1576 κατά την Ολλανδική Επανάσταση. Οι κάτοικοι της πόλης αποκαλούνται περιπαικτικά Sinjoren, προσωνύμιο προερχόμενο από την ισπανική λέξη señor (κύριος, άρχοντας) αναφερόμενη στους Ισπανούς ευγενείς που ηγεμόνευαν την πόλη κατά τον 17ο αιώνα. Επόμενη στάση η διάσημη φοιτητούπολη Ουτρέχτη, της οποίας το πανεπιστήμιο χρονολογείται ήδη απ’ το 1636, ενώ ταυτόχρονα έχει καταφέρει να διατηρήσει την παλιά της αίγλη! Θα σταματήσουμε στο σημείο αναφοράς της Ουτρέχτης, την κεντρική της εκκλησία που δεσπόζει στον ουρανό της πόλης!

Πρόκειται για μια γοτθική εκκλησία αφιερωμένη στον Άγιο Μαρτίνο της Τουρ και αποτελούσε τον καθεδρικό ναό της Επισκοπής της Ουτρέχτης κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα. Ξεκίνησε να κατασκευάζεται γύρω στο 1200 αλλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ πλήρως η κατασκευή του και το 1674 μία μεγάλη καταιγίδα κατέστρεψε μεγάλο μέρος του. Αυτό που σώζεται σήμερα είναι ο πανύψηλός πύργος της εκκλησίας, ο οποίος αποτελεί τον ψηλότερο πύργο στις Κάτω Χώρες (112 μέτρα). Να σημειώσουμε ότι είναι ο μοναδικός ολλανδικός καθεδρικός ναός πριν απ’ τη θρησκευτική μεταρρύθμιση του 16ου αιώνα, αλλά από το 1580 λειτουργεί ως προτεσταντική εκκλησία. Επιστροφή στη Μπρυζ.

Ημέρα 5η: Μπρυζ – Βρυξέλλες – Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Κομοτηνή

Μεταφορά στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών για την επιστροφή μας στην Ελλάδα, έχοντας κρατήσει ζωντανό μέσα μας αυτό το υπέροχο ταξίδι γεμάτο με εικόνες και γεύσεις ευρωπαϊκού πολιτισμού.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

ΠΤΗΣΕΙΣ

Ημ/νία ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΩΡΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ

ΑΦΙΞΗΣ

2/9 Θεσσαλονίκη -Αθήνα 08.50 09.45
2/9 Αθήνα  – Βρυξέλλες 10.45 13.00
6/9 Βρυξέλλες – Αθήνα 14.00 18.00
6/9 Αθήνα – Θεσσαλονίκη 20.20 21.15

 

ΤΙΜΗ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ: 880 € + 270 € Φ.Α.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια θεσσαλονίκη Αθήνα Βρυξέλλες Αθήνα Θεσσαλονίκη
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* ΝΗ
 • Πρωινό σε μπουφέ καθημερινά
 • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
 • Έμπειρο τοπικό ελληνόφωνο αρχηγό/ξεναγό
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Είσοδοι σε αξιοθέατα, μουσεία και επισκεπτόμενους χώρους
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται προαιρετικό/προτεινόμενο

 

 • Απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα τελευταίας 15ετίας σε καλή κατάσταση

 

 ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Απευθείας πτήσεις ΘεσσαλονίκηΑθήνα –  Βρυξέλλες – Αθήνα – Θεσσαλονίκη με SKY EXPRESS

Διαμονή σε επιλεγμένα 4* ξενοδοχεία της αλυσίδας NH

 

 • Με 2 διανυκτερεύσεις στις γοητευτικές Βρυξέλλες και 2 στη Μπρυζ
 • Ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο των Βρυξελλών, την έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης
 • Ξενάγηση και 2 διανυκτερεύσεις στη μεσαιωνική πόλη Μπρυζ με το πάρκο και την «Λίμνη της Αγάπης» την γέφυρα του Αγ. Βονιφάτιου και την πόλη της Γάνδης, το σπουδαιότερο εμπορικό λιμάνι της Ευρώπης κατά τον μεσαίωνα
 • Επίσκεψη στη γραφική Αμβέρσα και την όμορφη Ουτρέχτη- μόνο στο Cosmorama!
 • Εμπειρότατος αρχηγός συνοδός / ξεναγός, μόνιμος κάτοικος και γνώστης της περιοχής

 

 • Δυνατότητα προαιρετικής εκδρομής στο Λουξεμβούργο