ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
3 ΜΕΡΕΣ 4-6 ΜΑΙΟΥ 2024

« ΠΑΣΧΑ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΣΤΗ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΑ »

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΒΟΣΠΟΡΟΥ & ΠΡΙΓΚΙΠΟΝΝΗΣΙΑ

3 Μέρες                   4-6 Μαΐου 2024

                 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ΜΕΡΑ  Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.24

Συγκέντρωση στο Δημαρχείο της πόλης μας & στις 06:15 αναχώρηση. Έλεγχος στα Ελληνοτουρκικά σύνορα με στάση στα Αφορολόγητα και είσοδος στην Τουρκία. Μέσω του δρόμου Κεσάνης, Μαλγάρων άφιξη στην Ραιδεστό όπου στάση για μισή ώρα. Άφιξη στη «Βασιλεύουσα Πόλη». Επίσκεψη στο Μπαλουκλί, όπου το Αγίασμα με τα ψάρια και οι τάφοι Πατριαρχών & Ευεργετών. Συνεχίζουμε κατά μήκος των μεγάλων τειχών του Θεοδοσίου, δείγμα ανεπανάληπτης αμυντικής κατασκευής. Επίσκεψη στη συνέχεια και ελεύθερος χρόνος για αγορές και φαγητό ατομικά στη σκεπαστή αγορά  Καπαλί τσαρσί με τα 4.000 μαγαζιά. Αναχώρηση για να πάρουμε προαιρετικά το καραβάκι για την  κρουαζιέρα του Βοσπόρου. Αρχίζει από το Χρυσού Κέρας, ανεβαίνει παραλιακά από την Ευρωπαική ακτή και κατά μήκος των συνοικιών του Γαλατά, Φουντουκίου, Διπλοκιονίου ή Μπεσίκτας, Μεσοχωρίου, Μέγα Ρεύματος, Μπεμπέκ κάτω από την κρεμαστή γέφυρα και συνεχίζει πέρα από τα διπλά κάστρα του Ρούμελη & Αναντολού Χισάρ. Απολαύσετε την ομορφιά του Τζιχανγκίρ τζαμί, του ανακτόρου Ντολμά μπαξέ & Τσιραγάν! Κατάβαση από την ασιατική πλευρά, Περίρροον, Σοφιανές, Μπεηλέρεμπεη, Σκούταρι Χαλκηδώνα, πύργος Λεάνδρου. Ξενάγηση εν πλω. Μια μοναδική απόλαυση, που δεν πρέπει να τη χάσετε!  το ξενοδοχείο μας στην πλατεία Ταξίμ. Ξεκούραση. Το βράδυ Ανάσταση σε ένα ιλαρό περιβάλλον στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας στη ήσυχη συνοικία του Ντολάπντερέ ή στο Πατριαρχείο. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ  ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΣΧΑ 05.05.24

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση  για προσκύνημα & ξενάγηση στον Πατριαρχικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, ακολουθεί ξενάγηση στη  Βασιλεύουσα «Πασών πόλεων Κεφαλή». Περιήγηση στην  πλατεία Ιπποδρόμου όπου ο Οβελίσκος του Μ. Θεοδοσίου η Ελικωτή στήλη των Δελφών, η στήλη του Κωνσταντίνου Ζ’ η κρήνη του Γουλιέλμου, το μπλε τζαμί, το Χρυσούν Μίλλιον, η Βασιλική δεξαμενή. Ξενάγηση   στην Αγία του Θεού Σοφία. Ξενάγηση και στο Βασιλικό Υδραγωγείο. Στη συνέχεια αναχώρηση με το πούλμαν παραλιακά για τη συνοικία Μακρυχωρίου για Πασχαλινό γεύμα ατομικά στο περίφημο εστιατόριο GELIK (γνωστό ως σπίτι της Λωξάνδρας). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και για όσους επιθυμούν μπορούν να επισκεφτούν το ανάκτορο του Ντολμά μπαξέ. Το βράδυ γλέντι προαιρετικά σε νυχτερινό κέντρο Οριεντάλ, με χανουμάκια.(έξτρα 30€) Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ  ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.24

Πρόγευμα και στη συνέχεια αναχώρηση για την ασιατική πλευρά στο Μπόσταντζι. Από εδώ θα πάρουμε προαιρετικά, ναυλωμένο καραβάκι για επίσκεψη στα Πριγκιπόννησα. Διέλευση από τα νησιά Πρώτη και Αντιγόνη. Στάση στη Χάλκη και επίσκεψη στο λόφο της Ελπίδας, όπου η Θεολογική Σχολή  και η Αγία Τριάδα. Επόμενη στάση στην όμορφη Πρίγκηπο. Αρκετός ελεύθερος χρόνος στη διάθεσή σας για να επισκεφτείτε τις εκκλησιές του νησιού ή το Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου του κουδουνά. Φαγητό ατομικά στα σελφ σέρβις εστιατόρια, Γυράδικα & ψαροταβέρνες της παραλίας. Επιστροφή στο Μπόσταντζι και μέσω της δεύτερης γέφυρας περνάμε στην Ευρωπαϊκή πλευρά της Πόλης και συνεχίζουμε για επιστροφή. Με ενδιάμεση στάση. Άφιξη στα σύνορα Έλεγχος και είσοδος στην Ελλάδα.                                     ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ

ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ/ΤΡΙΚΛΙΝΟ: 175 €, ΣΕ   ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ: 265 €, ΠΑΙΔΙ 6-12 ΕΤΩΝ ΣΕ ΤΡΙΚΛΙΝΟ: 140 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: *Μεταφορά με πούλμαν υπερυψωμένο. *Δύο  διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο NIPPON 4*(Πλατεία Ταξίμ). *Δύο προγεύματα σε μπουφέ. *Αρχηγό του γραφείου συνοδό. *Τοπικό ξεναγό. *Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης. *Φ.Π.Α Εντός.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: *Εισόδους μουσείων. *Εισιτήρια για Βόσπορο & Πριγκιποννήσια. *Έξτρα ασφάλιση ατυχημάτων 8€ προαιρετική. *Ότι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα.

Ο Αρχηγός της εκδρομής διατηρεί ο δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος χωρίς παραλήψεις.

VERGIDIS TOURS Φιλικής Εταιρείας 63 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Τηλέφωνα: 2531024188 www.vergidistours.gr