ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΡΟΔΩΝ
1-3 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

 

Μια ξεχωριστή περιήγηση στην κοιλάδα των  Θρακών Βασιλέων

       ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΡΟΔΩΝ

ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ-ΧΑΣΚΟΒΟ-ΚΑΖΑΝΛΟΥΚ             

3 μέρες                                  1 – 3 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 1/6/2024 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ:

Συγκέντρωση και αναχώρηση από το Δημαρχείο της πόλης μας στις 06:30. Έλεγχος στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα Ορμένιου και είσοδος στη Βουλγαρία.  Επίσκεψη  στο Θρακικό τάφο του Αλεξάντροβο που ανακαλύφθηκε μόλις το Δεκέμβριο του 2000, ο ποίος θα σας εντυπωσιάσει και θα σας μυήσει στα Θρακικά θέματα. Άφιξη στην πόλη του Χάσκοβου. Θα δούμε το Μνημείο της ΑΓΙΑΣ ΘΕΟΜΗΤΟΡΟΣ, το οποίο είναι το υψηλότερο άγαλμα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ στον κόσμο. Το μνημείο είναι αφιερωμένο στην Παναγία. Χρόνος ελεύθερος στο κέντρο της πόλης του Χάσκοβου, για καφέ και γεύμα ατομικά. Συνεχίζουμε για την Φιλιππούπολη.  Τακτοποίηση στα δωμάτια του ξενοδοχείου μας στη συνέχεια, χρόνος για ξεκούραση. Το ξενοδοχείο μας βρίσκετε δίπλα στις όχθες του ποταμού Έβρου, απ’ όπου αρχίζει ο κεντρικός πεζόδρομος της αγοράς και των εστιατορίων της πόλης. Δείπνο ατομικά & διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ  ΚΥΡΙΑΚΗ 2/6/2024 ΚΑΖΑΝΛΟΥΚ (ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΡΟΔΩΝ)

Μετά το πρόγευμα μας, θα αναχωρήσουμε για τη πόλη Καζανλούκ. Εδώ και 120 χρόνια διεξάγεται η μεγαλύτερη γιορτή του τριαντάφυλλου ή των Ρόδων. Από τα μαζεμένα στην Κοιλάδα των Ρόδων ροδοπέταλα παράγεται το ξακουστό σ’ όλο τον κόσμο βουλγαρικό ροδέλαιο, που χρησιμοποιείται στη βιομηχανία καλλυντικών και ορισμένες φορές και στην ιατρική. «Δεν υπάρχει πιο ακριβό λουλούδι από το τριαντάφυλλο», λένε οι κάτοικοι του Καζανλάκ. Τα ροδοπέταλα μαζεύονται με το χέρι και η συγκομιδή αρχίζει νωρίς τα χαράματα. Το άνθος πρέπει να διατηρήσει τη φρεσκάδα του για να μπορεί το άρωμα του να διαφυλαχθεί και το ροδέλαιο να είναι ποιοτικό. Επίσκεψη στον Θρακικό τύμβο, που ανακαλύφθηκε το 1944. Χρόνος να παρακολουθήσουμε την παρέλαση με συμμετοχή βουλγαρικών και ελληνικών συγκροτημάτων. Γεύμα ατομικά.  Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο στην Φιλιππούπολη. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 3/6/2024 ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ:

Πρόγευμα, επιβίβαση αποσκευών στο λεωφορείο και αναχώρηση για το ιστορικό κέντρο για ξενάγηση στην παλιά πόλη όπου θα δούμε: Από τον πρώτο λόφο της Ευμολπιάδος πανοραμικά όλη την πόλη. Περιήγηση στην κιστέρνα, το σπίτι λαογραφικό μουσείο του Κοεμτζόγλου, το ναό Αγίου Κων/νου & Ελένης. Επίσης θα δούμε το Φαρμακείο, το σπίτι Μαυρίδη( όπου έζησε και αγάπησε ο Γάλλος ποιητής Λαμαρτίνος), το θέατρο του Μάρκου Αυρηλίου, το Ιμαρέτ τζαμί & το Ρωμαϊκό στάδιο. Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος στην αγορά  της πόλης μέχρι το μεσημέρι. Γεύμα ατομικά( προτείνουμε την περίφημη αλυσίδα Happy). Συγκέντρωση μετά το φαγητό και αναχώρηση για την επιστροφή από το ξενοδοχείο μας. Στάση στα σύνορα για να πιείτε τον καφέ σας και να κάνετε τα τελευταία ψώνια σας. Διέλευση συνόρων και είσοδος στην Ελλάδα.Τέλος φόρμας                                   ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ 

 

ΤΙΜΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ:

ΣΕ   ΔΙΚΛΙΝΟ/ΤΡΙΚΛΙΝΟ: 155€   ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ: +45€,   

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

*Μεταφορά με υπερπολυτελή πούλμαν υπερυψωμένο.

*Περιηγήσεις, ξεναγήσεις που αναφέρονται.

*Δύο διανυκτερεύσεις HOTEL RAMADA PRINCESS 4* στην Φιλιππούπολη με πρωινό.

*Επίσημο ξεναγό. *Έμπειρο αρχηγό του γραφείου συνοδό. * Ταξιδιωτική Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης  * ΦΠΑ Εντός.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

* Εισόδους μουσείων. * Έξτρα ποτά & φιλοδωρήματα. *Ότι δεν αναφέρεται ρητά.

5

VERGIDIS TOURS Φιλικής Εταιρείας 63 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Τηλέφωνα: 2531024188 www.vergidistours.gr