ΒΙΕΝΝΗ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
7 μέρες
12 – 18 ΜΑΙΟΥ 2024

Μια ανεπανάληπτη προσφορά του γραφείου μας, μην τη χάσετε!

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ–ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-ΒΙΕΝΝΗ-ΧΩΡΙΑ ΔΟΥΝΑΒΗ

7μέρες/5νύχτες                                      12-18 Μαΐου 2024

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η /2η ημέρα Κυριακή/Δευτέρα: Αναχώρηση για Novi-sad ή Szeged (1062χλμ.)

Συγκέντρωση στο Δημαρχείο και αναχώρηση τη Κυριακή βράδυ στις 20:30 για το Szeged, με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό. Διέλευση από σύνορα Προμαχώνα ή Ευζώνων. Είσοδος στη Σερβία.

Στάσεις καθοδόν για ξεκούραση, καφέ ή φαγητό. Διέλευση από σύνορα Horgos και είσοδος στην Ουγγαρία. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

 

3η ημέρα Τρίτη: Szeged – Βουδαπέστη (175χλμ.)

Πρωινό και συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας Βουδαπέστη και ξεκινάμε την γνωριμία μας με την πόλη όπου θα δούμε την πλατεία των Ηρώων, με το μνημείο της Χιλιετηρίδας, το καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου και στην λεωφόρο της Δημοκρατίας θα θαυμάσουμε τα καλοδιατηρημένα κτίρια. Συνεχίζοντας θα δούμε το ογκώδες σε ρυθμό μπαρόκ Κοινοβούλιο και θα περάσουμε στη Βούδα από τη Γέφυρα των Λεόντων. Στο λόφο των ψαράδων θα δούμε τα κάστρα και την εκκλησία του Ματίας, στην οποία γίνονταν οι στέψεις των βασιλέων. Στον λόφο του Γκέλερτ, απ’ όπου θα έχουμε μία πανοραμική θέα της Βούδας και της Πέστης, θα δούμε το άγαλμα της Ελευθερίας και το κάστρο, την

Τσιταντέλα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθεροι στην αγορά της πόλης. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε τσιγγάνικα βιολιά. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα Τετάρτη: Βουδαπέστη – Βιέννη (235χλμ. Χ2)

Αναχωρούμε νωρίς το πρωί για την αυτοκρατορική πόλη. Κατά την περιήγηση μας θα δούμε την Ριγκ Στράσσε με το θαυμάσιο πάρκο, την Όπερα, τα ανάκτορα Χόφενμπουργκ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου και την εκκλησία του Τάματος. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τα θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας – το αριστούργημα του Σενμπρούν με τα 1.400 δωμάτια – και το ανάκτορο του Μπελβεντέρε. Μετά την ξενάγηση θα υπάρχει χρόνος για να κάνετε μια βόλτα στην Ελληνική συνοικία της πόλης. Επιστροφή στη Βουδαπέστη το απόγευμα. Άφιξη, δείπνο, διανυκτέρευση.

5η ημέρα Πέμπτη: Βουδαπέστη – Παραδουνάβια Χωριά (40χλμ. Χ2) Αναχώρηση για το Έστεργκομ, τη πρώτη πρωτεύουσα της Ουγγαρίας όπου θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Αγ. Στεφάνου, με τους βασιλικούς τάφους, τον εκκλησιαστικό θησαυρό των Ούγγρων. Τελευταίος μας σταθμός ο Αγ.Ανδρέας. Επιστροφή στη Βουδαπέστη. Στην συνέχεια σας προτείνουμε να απολαύσετε μια πανέμορφη κρουαζιέρα στα ήσυχα νερά του Δούναβη. Διανυκτέρευση. 

6η ημέρα Παρασκευή: Βουδαπέστη – Νόβι Σαντ – Βελιγράδι (370χλμ.)

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την πόλη του Νόβισαντ, την «Αθήνα της Σερβίας» όπως την αποκαλούν. Στάση για φαγητό ατομικά στον κεντρικό πεζόδρομο, όπου ο Καθεδρικός Ναός και το Δημαρχείο. Συνεχίζουμε για το Βελιγράδι. Άφιξη, μια μικρή περιήγηση στη Σερβική πρωτεύουσα, θα δούμε το φρούριο Καλεμεγκντάν, με τους πύργους, τις πολεμίστρες και τα οχυρώματα από την εποχή της Αναγέννησης. Στην συνέχεια, στο ιστορικό κέντρο της πόλης θα δούμε πολλά και εντυπωσιακά κτίρια του 19ου αιώνα όπως το εθνικό μουσείο, ενώ κατά μήκος της λεωφόρου των Επαναστάσεων θα δούμε το Κοινοβούλιο, ένα κλασικό δείγμα Βαλκανικής αρχιτεκτονικής. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

7η ημέρα Σάββατο: Βελιγράδι – Νις – Επιστροφή στην πόλη μας (915 χλμ.)

 
   

Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για την επιστροφή μας. Επίσκεψη στο Νις, γενέτειρα του Μ. Κωνσταντίνου, στάση στο κέντρο της πόλης. Για όσους το επιθυμούν μπορούν να αφιερώσουν χρόνο στο Οθωμανικό κάστρο, το παζάρι, ή στον πεζόδρομο με τα καφέ και τα καταστήματα για αγορές. Μετά το πέρας της δίωρης στάσης αναχωρούμε για επιστροφή δια μέσου Βουλγαρίας. Διέλευση συνόρων Προμαχώνα και είσοδος στην Ελλάδα και αναχώρηση για την πόλη μας.                               ΤΕΛΟΣΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ

ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ/ΤΡΙΚΛΙΝΟ: 575€, ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: +180€, ΠΑΙΔΙ 2-12 σε τρίκλινο: 425€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

*Μετακινήσεις και περιηγήσεις με πούλμαν υπερυψωμένο, με 2 οδηγούς & σύμφωνα με το πρόγραμμα. *Διαμονή (1)νύχτα σε ξενοδοχείο 4* Novi-Sad ή Szeget. * (3) νύχτες Hotel HUNGARIA 4*(κέντρο Βουδαπέστης). *(1) νύχτα HOTEL NOBEL PALACE 4* στο Βελιγράδι. * (5) πρωινά σε μπουφέ.(ΒΒ). * Έμπειρος Αρχηγός – Συνοδός. *Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

*ΦΠΑ εντός. *Δημοτικοί φόροι και Check Points ΕΝΤΟΣ!.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

*Είσοδοι σε μουσεία, και αρχαιολογικούς χώρους. Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα και ότι ρητά αναφέρεται στην εκδρομή ως προαιρετικό η προτεινόμενο

VERGIDIS TOURS Φιλικής Ετερίας 63 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

www.vergidistours.gr Τηλέφωνα: 2531024188 info@vergidistours.gr

 

O αρχηγός εκδρομής διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής προγράμματος χωρίς παραλήψεις