ΣΥΡΟ-ΤΗΝΟ-ΑΡΑΧΩΒΑ
15 -20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

 

ΣΥΡΟΣ – ΤΗΝΟΣ – ΑΡΑΧΩΒΑ

 

6 μέρες    (4) νύχτες                             15 – 20 Ιουνίου 2024

 

ΣΥΡΟΣ …η Αρχόντισσα των Κυκλάδων!

Σύρα μου στα όμορφά σου τάι ακρογιάλια, στήνουν τρελό χορό τα μαϊστράλια!

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η μέρα Σάββατο  15.06.24 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ-ΠΕΙΡΑΙΑ (840χλμ):

Αναχώρηση από το Δημαρχείο της πόλης μας στις 20:15 για Πειραιά. Δια  μέσου Τεμπών, ως και Λαμίας (στάσεις καθοδόν για καφέ). Διανυκτέρευση καθοδόν. Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά.

2η Κυριακή 16.06.24. ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΣΥΡΟΣ (100χλμ):

Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους στις 07:305 για την Σύρο. Άφιξη στην Σύρο στις 11.30 και αναχώρηση για να γνωρίσουν το πανέμορφο νησί. Επίσκεψη σε βιοτεχνία λουκουμιών & χαλβαδόπιτας. Από το λιμάνι θα ξεκινήσουμε για να γνωρίσουμε την Ερμούπολη την πρωτεύουσα του νησιού και των Κυκλάδων. Θα δούμε περίφημα νεοκλασικά κτίρια ξεχωριστής αρχιτεκτονικής και παλιά αρχοντικά με ολομάρμαρες προσόψεις. Θα θαυμάσουμε στο Ναό της Κοιμήσεως την εικόνα του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου (Ελ Γκρέκο), την πλακόστρωτη πλατεία Μιαούλη με το δημαρχείο και τον ανδριάντα του Ανδρέα Μιαούλη, τους φοίνικες και το θέατρο (μικρογραφία της σκάλας του Μιλάνου). Γεύμα ατομικά. Αναχώρηση για τον Γαλησσά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος στους εκδρομείς για ξεκούραση στην παραλία. Δείπνο  ατομικά. Διανυκτέρευση.

3η μέρα Δευτέρα 17.06.24. ΑΝΩ ΣΥΡΟΣ(80χλμ):

Πρόγευμα και αναχώρηση για την Καθολική συνοικία (Άνω Σύρος. Θα πάρουμε διαφορετικό δρόμο για να δούμε νέα χωριά του νησιού. Από τη θέση «καμάρα» όπου θα μας αφήσει το πούλμαν θα πάμε με τα πόδια στην καθολική εκκλησία, για να δούμε τη διαφορετικότητα με τους ορθόδοξους ναούς και να ακούσουμε για την αρμονική συμβίωση Ορθοδόξων & Καθολικών στο νησί. Επίσκεψη και στο μουσείο του τραγουδοποιού και μεγάλου συνθέτη Μάρκου Βαμβακάρη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Το βράδυ προαιρετικό γλέντι. Διανυκτέρευση.

ΤΗΝΟΣ …η διάφανη χρυσαλλίδα στο διηνεκές!

4η μέρα Τρίτη 18.06.24 ΣΥΡΟΣ – ΤΗΝΟΣ. (60χλμ):

Πρόγευμα, ελεύθερος χρόνος στην πόλη. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους στις 12:00 για την Τήνο. Άφιξη στο νησί στις 12:35. Επίσκεψη  στο μοναστήρι της Αγίας Πελαγίας, προσκύνημα και συνεχίζουμε για το παραδοσιακό χωριό Βώλαξ  στην διαδρομή μας θαυμάζουμε το  Εξώμβουργο (αρχαία Ακρόπολη  του νησιού  παλιά πρωτεύουσα της Τήνου και επιβλητικό Ενετικό Κάστρο). Χρόνος στο χωριό Βώλαξ ελεύθεροι για να μπορούμε να δούμε το λαογραφικό τους μουσείο και να πιούμε έναν καφέ στο όμορφο χωριό συνεχίζουμε και στην διαδρομή μας θα δούμε τα χωριά Κάμπος Καρδιανή Υστερνιά ,Πλατιά και καταλήγουμε στον

 

Πύργο .Επίσκεψη στο  μουσείου Γιαννούλη Χαλεπά και σύντομη  στάση  στην κεντρική και γραφική πλατεία του χωριού  με τον αιωνόβιο πλάτανο και τα καφενεδάκια . Επιστροφή στη χώρα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος στα γραφικά και όμορφα στενά. Διανυκτέρευση.

5η μέρα Τετάρτη 19.06.24. ΤΗΝΟΣ – ΡΑΦΗΝΑ-ΑΡΑΧΩΒΑ(190χλμ):

Πρωινό και στην συνέχεια  περιήγηση στο Ιερό Ίδρυμα της Ευαγγελίστριας. Θα δούμε το ναό της Εύρεσης, το Μαυσωλείο της Έλλης, το μουσείο βυζαντινών εικόνων και

κειμηλίων και τη σπουδαία Πινακοθήκη μεταφορά στο λιμάνι και απόπλους για Ραφήνα. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Αράχωβα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερο βράδυ για μια όμορφη βόλτα. Δείπνο ατομικά. Διανυκτέρευση.  

Στη μέση στην Αράχωβα και στη Βλαχομπαρμπίτσα
πέντε πολέμοι γίνουνται απ’ το πρωί ως το γιόμα

6η μέρα Πέμπτη  20.06.24. ΑΡΑΧΩΒΑ- ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ(720χλμ):

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για επιστροφή μέσω Δελφών. Στον Ομφαλό της γης, όπως ονομάζονταν οι Δελφοί, βρισκόταν το σημαντικότερο μαντείο του αρχαιοελληνικού κόσμου, που η φήμη του ξεπέρασε τα όρια της Ελλάδας, από την αρχαιότητα ακόμη, κάτι που αποδεικνύεται από τα ευρήματα των ανασκαφών που έφεραν στο φως αφιερώματα από την Συρία και την Αρμενία. Επίσκεψη στο αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο. Συνεχίζουμε για Λαμία, όπου και στάση για καφέ.  Στάση για φαγητό καθοδόν. Άφιξη στην πόλη μας το βράδυ, εντυπωσιασμένοι από την πληθώρα των εντυπώσεων.                        

                                                                                                                              ΤΕΛΟΣ  ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Τιμή συμμετοχής κατά άτομο

ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ: 400€, ΣΕ ΤΡΙΚΛΙΝΟ: 390€ , ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ: +100€

Η  ΕΚΔΡΟΜΗ  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

*Μεταφορά  με  πούλμαν υπερυψωμένο. *Εισιτήρια Φ/Β Πειραιά-Σύρος-Τήνος-Ραφήνα σε Οικονομική θέση & πούλμαν. *(2) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο DHOLPHIN BAY HOTEL 4*(8,5 βαθμοί Booking) με πρωινό σε μπουφέ.. *(1) διανυκτέρευση στην Τήνο στο ξενοδοχείο LITO 2*(8,3 βαθμοί Booking).  *(1) διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο ARACHOVA INN 3* ( 8,6 βαθμοί Booking) με πρωινό σε μπουφέ.  *Περιηγήσεις  όπως  αναφέρονται. *Ασφάλεια του γραφείου μας. *Συνοδό  του  γραφείου  μας. *ΦΠΑ .

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: 

*  Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό, είσοδοι μουσείων κλπ. *Φόρο  κλιματικής αλλαγής για κάθε δωμάτιο συνολικά 19€ πληρωτέο στον συνοδό. 

 

**Ο Αρχηγός της εκδρομής διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής προγράμματος χωρίς παραλήψεις.**

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ  

ΦΙΛ. ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 63 ΚΟΜΟΤΗΝΗ 

ΤΗΛ.25310-24188  

ΚΙΝ.6979332261 & 697933226