ΣΜΥΡΝΗ “ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ”
21-24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

’Αγίου Πνεύματος ΣΜΥΡΝΗ ’Αγαπημένη!
ΠΕΡΓΑΜΟΣ- ΤΣΕΣΜΕ- ΑΛΑΤΣΑΤΑ- ΒΟΥΡΛΑ- ΣΕΛΤΖΟΥΚ
ΕΦΕΣΟΣ- ΚΙΡΚΙΝΤΖΕ- ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ- ΑΙΒΑΛΙ- ΜΟΣΧΟΝΗΣΙΑ
21 – 24 Ιουνίου 2024
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η μέρα Παρασκευή 21-06-24 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ – ΚΑΛΛΙΠΟΛΗ – ΣΜΥΡΝΗ
Συγκέντρωση στο Δημαρχείο της πόλης μας & αναχώρηση στις 06:40. Διέλευση συνόρων. Έλεγχος διαβατηρίων, στάση για ψώνια στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών, είσοδος στην Τουρκία. Συνεχίζουμε για τα Δαρδανέλια μέσο ΚΕΣΣΑΝΗΣ φθάνουμε στην ΚΑΛΛΙΠΟΛΗ όπου θα διασχίσουμε τα στενά των Δαρδανελίων (Ελλήσποντος) από την καινούργια και μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα στον κόσμο που ενώνει Ευρώπη με Ασία (ΓΕΦΥΡΑ ΤΣΑΝΑΚΚΑΛΕ 1915) και έχει μήκος 3.563 μέτρα για το ΤΣΑΝΑΚΚΑΛΕ. Άφιξη και επίσκεψη στα αρχαία μνημεία της μυθικής ΤΡΟΙΑΣ, όπου θα περιηγηθούμε στην πόλη που χτίστηκε εννέα φορές και ο Όμηρος δόξασε με το ανυπέρβλητο έπος της Ηλιάδας. Θα δούμε ακόμη τα ερείπια από την παλιά πόλη, το Αντίγραφο του Δούρειου Ίππου. Και συνεχίζουμε για την ΠΕΡΓΑΜΟ με ξενάγηση στο ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΠΕΡΓΑΜΟΥ, την Βασιλική του ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ (κόκκινη αυλή) και την παλιά ελληνική συνοικία. Μετά μέσω ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ, φθάνουμε στην πανέμορφη και πολυτραγουδισμένη ΣΜΥΡΝΗ, εδώ γεννήθηκε ένα από τα πιο σημαντικά είδη αστικού τραγουδιού, το Ρεμπέτικο. Μια μητρόπολη με τεράστιες λεωφόρους, και επιβλητικά κτίρια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο. Το βράδυ σας προτείνουμε να περπατήσετε τη παραλιακή της πόλης και να ανακαλύψετε τα μυστικά γεύσεων και διασκέδασης αυτής της πόλης. Διανυκτέρευση.
2η μέρα Σάββατο 22-06-24 ΤΣΕΣΜΕ-ΑΛΑΤΣΑΤΑ-ΒΟΥΡΛΑ
Πρωινό και αρχίζουμε την ξενάγηση στην πόλη της ΣΜΥΡΝΗΣ. Στην παραλιακή λεωφόρο (ΚΟΡΝΤΟΝ), στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ, το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ, στο ΚΟΝΑΚΙ, τον ΠΥΡΓΟ του ΡΟΛΟΓΙΟΥ και στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ (ΑΛΣΕΤΖΑΚ) που κάηκε και δεν έχει τίποτα από την παλιά της δόξα. Μετά θα ακολουθήσουμε μια πανέμορφη διαδρομή στα παράλια της Μ. ΑΣΙΑΣ, και θα καταλήξουμε στο πανέμορφο ΤΣΕΣΜΕ την παλιά Ελληνική πόλη ΚΡΗΝΗ που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την ΧΙΟ, σπουδαίο λιμάνι, όπου θα θαυμάσουμε την ανακαινισμένη εκκλησία του Αγ. Χαραλάμπους και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γαίμα στις παραθαλάσσιες ταβέρνες. Στην επιστροφή μας θα επισκεφτούμε τα πανέμορφα ΑΛΑΤΣΑΤΑ (την Μύκονο της Τουρκίας) που στο κέντρο της διατηρούνται τα περισσότερα κτίσματα από την εποχή των Ρωμιών τα οποία και αναπαλαιώνονται διότι το χωριό έχει χαρακτηρισθεί διατηρητέο. Στα ΑΛΑΤΣΑΤΑ νομίζεις ότι δεν έχει περάσει χρόνος από το 1922. Επίσκεψη στο καλοδιατηρημένο ιστορικό κέντρο με την εκκλησία της ΠΑΝΑΓΙΑΣ (σήμερα Τζαμί). Συνεχίζουμε τον δρόμο μας για τα ξακουστά ΒΟΥΡΛΑ. Εδώ είναι η Πατρίδα του μεγάλου εθνικού μας Νομπελίστα ποιητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΕΦΕΡΗ. Το σπίτι που έμενε ο Γιώργος Σεφέρης είναι σήμερα ένα μικρό ξενοδοχείο. Επιστροφή στη ΣΜΥΡΝΗ. Δείπνο. Το βράδυ έξοδος για το προαιρετικό γλέντι μας με μουσική. Διανυκτέρευση.
3η μέρα Κυριακή 23-06-24 ΕΦΕΣΟΣ-ΚΙΡΚΙΝΤΖΕ-ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ.
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την ολοήμερη εκδρομή μας στην αρχαία ΕΦΕΣΟ. Επίσκεψη στη βασιλική εκκλησία του ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ, ο οποίος εδώ έγραψε το Ευαγγέλιο του, πέθανε και ετάφη, χτισμένη τον 6ο μ.Χ. αιώνα επί Ιουστινιανού. Θα δούμε το ΤΕΜΠΛΟ ΤΟΥ ΑΔΡΙΑΝΟΥ, τη ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, το ΜΑΡΜΑΡΙΝΟ ΔΡΟΜΟ, το ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΑΤΡΟ, την ΑΓΟΡΑ, τον ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΔΡΟΜΟ, τη ΔΙΠΛΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, το ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ, το ΣΤΑΔΙΟ, το ΘΕΑΤΡΟ όπου μίλησε για πρώτη φορά ο Απόστολος Παύλος και το ΤΕΜΠΛΟ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ που θεωρούνταν ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου. Συνεχίζουμε για το ΚΙΡΚΙΝΤΖΕ (ΣΙΡΙΝΤΖΕ), γνωστό κι από το μυθιστόρημα της Διδώς Σωτηρίου “Ματωμένα Χώματα” που χαρακτηρίστηκε ως το βιβλίο της σύγχρονης Μικρασιατικής εξόδου.

Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και να γνωρίσουμε το γραφικό χωριό με την μοναδική αρχιτεκτονική, τα παραδοσιακά σπίτια και την μεγάλη ποικιλία κρασιών από φρούτα. Μετά θα πάμε στο ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ (νησί του Πουλιού), τη ΝΕΑΠΟΛΗ της Ελληνιστικής περιόδου και τη ΣΚΑΛΑ ΝΟΒΑ των Ενετών. Ελεύθερη ώρα στην αγορά. Επιστροφή στη ΣΜΥΡΝΗ. Δείπνο. Μετά θα πάμε στο ΚΟΡΔΕΛΙΟ (ΚΑΡΣΙΓΙΑΚΑ) που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την ΣΜΥΡΝΗ. Η ελληνική παλαιότερη ονομασία ήταν Περαία, ή Πέρα Μεριά. Το Κορδελιό φημίζονταν ιδιαίτερα για τις ωραίες γυναίκες του, τις οποίες και εξύμνησε η ελληνική λαϊκή μουσική. Διανυκτέρευση.
4η μέρα Δευτέρα 24-06-24 ΣΜΥΡΝΗ – ΑΙΒΑΛΙ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ.
Πρωινό και αναχώρηση για το γραφικό ΑΪΒΑΛΙ τις αλλοτινές Κυδωνίες, µέσα σε ένα απέραντο κάµπο από ελαιόδεντρα. Θα δούμε τα παλιά ελληνικά αρχοντικά σπίτια που σώζονται ακόμη και κοσμούν το ΑΪΒΑΛΙ και θα επισκεφθούμε τα πανέμορφα ΜΟΣΧΟΝΗΣΙΑ, ένα σύμπλεγμα από 22 μικρά νησάκια διασκορπισμένα στο κόλπο του ΑΪΒΑΛΙΟΥ. Επίσκεψη στον ανακαινισμένο ΝΑΟ των ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ του 1890, στα γραφικά σοκάκια με τις παλιές σαπωνοποιίες. Συγκέντρωση και αναχώρηση για την επιστροφή μας, με τις ανάλογες στάσεις για ξεκούραση και καφέ. Διέλευση συνόρων. Άφιξη στην πόλη μας. ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ΄ΑΤΟΜΟ
ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ/ΤΡΙΚΛΙΝΟ: 290€ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ: 415€, παιδί: 195€
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
*Μεταφορά με υπερσύγχρονο τουριστικό λεωφορείο. *Εισιτήρια διέλευσης της γέφυρας «1915» του Ελλησπόντου. *Τρείς (3) διαν/σεις στο ξενοδοχείο ONTUR HOTEL4*δίπλα στην αγορά & κοντά στην παραλία. *Τρία(3) πρωινά σε μπουφέ. *Τρία(3) δείπνα. *Περιηγήσεις – ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα. *Έμπειρο αρχηγό/συνοδό του γραφείου μας. *Τοπικό επίσημο ξεναγό. *Ασφάλεια αστικής ευθύνης. *ΦΠΑ εντός.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
*Εισόδους σε αρχαιολογικούς χώρους και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.*Έξτρα ασφάλιση, σε περίπτωση ατυχήματος κατά την εκδρομή & Covid-19 πριν την αναχώρηση(ως 75 ετών) αξίας 8€ για αποζημίωση ως και 100% της τιμής συμμετοχής!

O αρχηγός εκδρομής διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής προγράμματος χωρίς παραλήψεις

VERGIDIS TOURS Φιλικής Εταιρίας 63 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Τηλέφωνα: 2531024188 www.vergidistours.gr info@vergidistours.gr

Καλό ταξίδι!