ΠΥΡΓΟΣ – ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ – ΣΩΖΟΠΟΛΗ
• 3 ΜΕΡΕΣ
• 3 – 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

 Νέο, διαφορετικό & πιο πλούσιο πρόγραμμα στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας στην Ανατολική Ρωμυλία. Εκεί όπου ο Ελληνισμός αντιστέκεται ακόμα και δηλώνει παρόν! Ελάτε να τη γνωρίσετε!

ΠΥΡΓΟΣ – ΒΑΡΝΑ – ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ – ΣΩΖΟΠΟΛΗ

3 μέρες         3 – 5 Ιουνίου 2023     

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ΜΕΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ-ΣΩΖΟΠΟΛΗ- ΠΥΡΓΟΣ:

Αναχώρηση από το Δημαρχείο της πόλης μας στις 05:10 το πρωί & στη συνέχεια μέσω Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας, διέλευση από Ελληνοβουλγαρικά σύνορα Ορμένιου. Είσοδος στη Βουλγαρία. Δια μέσου Σβίλεγκραντ, Τοπόλοφγκραντ θα διασχίσουμε μια όμορφη φυσική διαδρομή τις ήπιες πλαγιές της Στράντζας και θα φτάσουμε στη Μαύρη Θάλασσα στον Πύργο (Burgas), συνεχίζουμε για την πόλη της αρχαίας Απολλωνίας τη σημερινή Σωζόπολη. Πόλη & νησί μαζί που ίδρυσαν οι Μεγαρείς και αφιέρωσαν στο θεό Απόλλωνα. Εδώ θα έχουμε το χρόνο να περιηγηθούμε στα στενά δρομάκια της με τα υπέροχης αρχιτεκτονικής παραδοσιακά σπιτάκια. Γεύμα ατομικά. Επιστροφή στον Πύργο. Άφιξη, τακτοποίηση στα δωμάτια. Ξεκούραση. Απολαύστε τις ανέσεις του ξενοδοχείου μας. Χρόνος ελεύθερος για επίσκεψη στην Αρμένικη εκκλησία του Αγίου Χάτς, τη Μητρόπολη Κυρίλλου & Μεθοδίου, το αρχαιολογικό μουσείο και την πανέμορφη παραλία της. Δείπνο ατομικά. Διανυκτέρευση.

2η MΕΡΑ ΠΥΡΓΟΣ – ΒΑΡΝΑ:

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για Βάρνα. Καθοδόν θα περάσουμε από τα ιστορικά Ελληνικά χωριά Άγιο Βλάσιο(Sveti Vlas), Άσπρος(Byala) και Ναύλοχος(Obzor).  Στη συνέχεια άφιξη στη ΄΄Θερινή πρωτεύουσα΄΄ Βάρνα. Θα δούμε το παλιό Νοσοκομείο, την πύλη της Βάρνας, το μνημείο των Ρώσσων στρατιωτών, τη Ρωμαϊκή αγορά, το Σιδηροδρομικό σταθμό & τη Μητρόπολη Κοιμήσεως  της Θεοτόκου. Θα καταλήξουμε στον πανέμορφο πεζόδρομο. Ελεύθερος χρόνος για να απολαύσετε με περιπάτους την πανέμορφη παραλιακή ζώνη της Βάρνας. Όσοι το επιθυμούν μπορούν να επισκεφθούν, το ναυτικό μουσείο & το Ενυδρείο της πόλης.  Γεύμα ατομικά στην παραλιακή ζώνη. Συγκέντρωση και επιστροφή στον Πύργο. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ  ΠΥΡΓΟΣ-ΑΝΧΙΑΛΟΣ-ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ:

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για επίσκεψη στην πόλη της Αγχιάλου(σημερινό Pomorie). Προσκύνημα στο ιστορικό μοναστήρι(σύμβολο αντίστασης του Θρακιώτικου Ελληνισμού) Αγίου Γεωργίου. Στάση για καφέ και ελεύθερος χρόνος στην κεντρική πλατεία της Αγχιάλου, όπου και ο ναός Παναγίας της Θεοτόκου. Επιστρέφουμε στην πόλη της Μεσημβρίας(σημερινό Nesebar). Εδώ επίσης θα έχουμε το χρόνο να περιηγηθούμε εκ  νέου, αρχίζοντας από τον καθεδρικό ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου και καταλήγοντας στον Άγιο Ιωάννη τον Αλειτούργητο. Πόλη στολίδι της Θρακικής παραλίας, με τη μεγαλύτερη τουριστική κίνηση στα δυτικά παράλια της Μαύρης Θάλασσας. Τα ξύλινα παραδοσιακά σπίτια θα σας ενθουσιάσουν. Γεύμα ατομικά εδώ.  Συνεχίζουμε το δρόμο της επιστροφής μας από τη νέα εθνική οδό και μέσω Συμεόνφγκραντ  άφιξη στα σύνορα Σβίλεγκραντ. Διέλευση συνόρων και  είσοδος στην Ελλάδα.                                                  

                                                                             ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ                                                                      

TIMH KATATOMO                                              

STANDART: Σε δίκλινο: 135€, σε μονόκλινο: 175€

CLASSIC: Σε δίκλινο: 142€, σε μονόκλινο: 184€

DE LUX: Σε δίκλινο: 145€, σε τρίκλινο: 140€, σε μονόκλινο: 200€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

* Μεταφορά με πούλμαν υπερυψωμένο. * Δύο(2) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο BULGARIA  4*  στoν Πύργο(SPA CENTER-πισίνα-CASINO). www.bulgaria-hotel.com * Δύο(2) προγεύματα σε μπουφέ. * Αρχηγό του γραφείου συνοδό. * Ταξιδιωτική Ασφάλιση Αστικής  με την ΑΝΑΞ. Έξτρα Ατομική ασφάλιση Ατυχημάτων, ευθύνη του πελάτη  να τη ζητήσει, με εξτρά βέβαια πληρωμή 5€ το άτομο.(έως 70 ετών) & ΦΠΑ εντός

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

* Έξτρα ποτά  & φιλοδωρήματα. *Ότι δεν αναφέρεται ρητά.

Ο Αρχηγός της εκδρομής διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος χωρίς παραλήψεις.

VERGIDIS TOURS Φιλικής Εταιρίας 63 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Τηλέφωνα: 2531024188   www.vergidistours.gr    info@vergidistours.gr