ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΟ ΠΑΣΧΑ
4 ΜΕΡΕΣ 14 – 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023

Ρουμελιώτικο ΠΑΣΧΑ στη Φθιώτιδα!

Λουτρά της ΥΠΑΤΗΣ, Καρπενήσι, Προυσός & λίμνη Ταυρωπού

4 ΜΕΡΕΣ                                                             14 – 17 Απριλίου 2023

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η μέρα Μ.Παρασκευή 14.04.2023:

Συγκέντρωση και αναχώρηση από τo Δημαρχείο της πόλης μας στις 05:45 το πρωί για Υπάτη. Στάσεις καθ’ οδών για καφέ και φαγητό. Άφιξη στην Υπάτη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Παρακολούθηση Επιταφίου. Διανυκτέρευση.

2η μέρα Μ.Σάββατο 15.04.2023:

Πρωινό. Αναχώρηση για το πανέμορφο Καρπενήσι. Με ενδιάμεση στάση για καφέ συνεχίζουμε για τον Προυσό (800 μέτρα υψόμετρο) όπου θα επισκεφθούμε το περίφημο μοναστήρι της Π. Προυσιώτισσας, χτισμένο πάνω σε απόκρημνο βράχο. Εκεί θα συναντήσουμε και πολύτιμα κειμήλια καθώς και προσωπικά αντικείμενα του Καραϊσκάκη. Έπειτα θα επισκεφθούμε τα μοναδικής ομορφιάς χωριά, το Μεγάλο και το Μικρό χωριό τα οποία είναι κτισμένα στους πρόποδες του βουνού Καλιακούδα. Με στάση στο αμφιθεατρικό Καρπενήσι,  επιστρέφουμε στην Υπάτη. Ξεκούραση. Το βράδυ μετά την ανάσταση μαγειρίτσα & δείπνο σε  ταβέρνα δίπλα στον Ι.Ν Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Φλογητά. Διανυκτέρευση. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

3η μέρα Κυριακή Πάσχα 16.04.2023:

Πρόγευμα και αναχώρηση για επίσκεψη στη μονή Αγάθωνος όπου βρίσκεται το σκήνωμα του Βησσαρίωνα. Επιστροφή στα Φλογητά όπου και θα έχουμε το Πασχαλινό γεύμα με κοκορέτσι και σουβλιστό οβελία! Μουσική και χορός με ίδια μέσα.  Ξεκούραση. Έξοδος στο βράδυ στην πόλη της Υπάτης. Εδώ την Υπάτη την Κυριακή του Πάσχα το απόγευμα μετά τον εσπερινό της Αγάπης πραγματοποιείται το «κάψιμο του Ιούδα», έθιμο που χάνεται στα βάθη του παρελθόντος, ενώ στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγ. Νικολάου, ο παππάς σέρνει τον αναστάσιμο χορό, ψάλλοντας το «Χριστός Ανέστη». Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα Δευτέρα 17.04.2023:

Πρωινό και αναχώρηση δια μέσω της πόλης της Λαμίας για την πλατεία λίμνη Μέγδοβα ή Ταυρωπού ή Πλαστήρα. Χρόνου επιτρέποντος, επίσκεψη προσκύνημα στην επιβλητική μονή Κορώνης που είναι σκαρφαλωμένη στις πλαγιές των Αγράφων. Γεύμα ατομικά στην πλατεία «Παυσίλυπον» και τον πεζόδρομο της Καρδίτσας. Στη συνέχεια θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής. Με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση, άφιξη το βράδυ στην πόλη μας με τις καλύτερες εντυπώσεις.

                                                                                                                      ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο:

Σε δίκλινο/τρίκλινο: 225, σε μονόκλινο: 260€, παιδί σε τρίκλινο 185€

Δελτία ΟΠΕΚΑ: +70€

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: 

Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο  ΠΡΙΓΚΙΠΙΚΟΝ 2*superior(8,7 βαθμοί). Τρία (3) πρωινά σε μπουφέ. Δύο(2) ημιδιατροφές. ( το Αναστάσιμο Δείπνο με την μαγειρίτσα και το Πασχαλινό Γεύμα με σούβλες. Περιηγήσεις και εκδρομές που αναφέρονται στο πρόγραμμα. Του  γραφείου συνοδό. *Ταξιδιωτική Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης  με την ΑΝΑΞ. Έξτρα Ατομική ασφάλιση Ατυχημάτων, ευθύνη του πελάτη να τη ζητήσει, με εξτρά βέβαια πληρωμή 5€ το άτομο.(έως 75 ετών). Φ.Π.Α. 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: *  Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό, είσοδοι μουσείων, νυχτερινών κέντρων. Φόρο διανυκτέρευσης 1,5€ το δωμάτιο εφάπαξ  πληρωτέο εκεί.

**Ο Αρχηγός της εκδρομής διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής προγράμματος χωρίς παραλήψεις.**

 

VERGIDIS TOURS Φιλικής Ετερίας 63 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Τηλέφωνα: 2531024188 www.vergidistours.grinfo@vergidistours.gr