ΠΑΣΧΑ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ
14 – 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023

 

Αναβάθμιση ξενοδοχείου στο ιστορικό κέντρο!   

μια υπέροχη Πασχαλιάτικη εκδρομή, που σας τη συνιστούμε ξανά και ξανά!

         Πάσχα στη ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Βουκουρέστι-Σινάια-Μπράν-Μπρασόβ Βελίκο Τάρνοβο

1417 Απριλίου 2023

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ΗΜΕΡΑ: Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.04.2023  ΑNAΧΩΡΗΣΗ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.(550χλμ)

Αναχώρηση από το Δημαρχείο της πόλης στις 05:10 το πρωί. Διέλευση από τα σύνορα Ορμενίου, και συνεχίζουμε για Στάρα Ζαγόρα – Βελίκο Τάρνοβο – Ρούσε. Διέλευση Βουλγαρο-Ρουμάνικων συνόρων και την γέφυρα της Φιλίας στον ποταμό Δούναβη. Άφιξη στο Βουκουρέστι και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.  Ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Προσκύνημα σε Επιτάφιο στην εκκλησία  της Παναγίας εκεί κοντά στο ξενοδοχείο μας.  Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: Μ.ΣΑΒΒΑΤΟ 18.04.2023 ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ  ΣΙΝΑΪΑ (ΚΑΡΠΑΘΙΑ)- MΠΡΑΝ-ΜΠΡΑΣΟΒ.(380χλμ)

Πρωινό και αναχώρηση στις 07:15 για  τα θρυλικά Καρπάθια. Διασχίζοντας την κοιλάδα Πράχωβα, συναντάμε την Σινάϊα, φημισμένο κέντρο θερινών και χειμερινών διακοπών. Επίσκεψη στα θερινά ανάκτορα του Κάρολου “PELES”. Στη συνέχεια και μετά από μια πανέμορφη διαδρομή φθάνουμε στο Μπράν, γνωστό ως Πύργος του Δράκουλα ο οποίος χτίστηκε τον 14ο αιώνα ως αμυντικό φρούριο απέναντι στις οθωμανικές επιθέσεις. Συνεχίζουμε για το στολίδι της Ρουμανίας το ΜΠΡΑΣΟΒ, με σύντομη ξενάγηση όπου θα δούμε την παλαιά πόλη και την Μαύρη Εκκλησία γοτθικού ρυθμού. Επίσης θα ανάψουμε ένα κεράκι στην Ελληνική Εκκλησία, την Αγία ΤΡΙΑΔΑ που ανεγέρθη από ομογενείς Έλληνες της περιοχής. Αναχώρηση. Γεύμα ατομικά και επιστροφή στο Βουκουρέστι. Το βράδυ Ανάσταση στην Ελληνική εκκλησία του Ευαγγελισμού. Χριστός Ανέστη! & Χρόνια Πολλά. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΣΧΑ 19.04.2023  ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.(50χλμ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξενάγηση της πόλης το ονομαζόμενο και το ¨Παρίσι των Βαλκανίων¨, θα  δούμε την Αψίδα του Θριάμβου,  το σπίτι του λαού και Παλάτι της Βουλής (παλάτι του Τσαουσέσκου το μεγαλύτερο κτίριο της Ευρώπης), την Στρατιωτική ακαδημία με την ανάγλυφη ιστορία της Ρουμανίας, το πρώτο Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου, (κτίριο του 19ου αιώνα), την Ελληνική Εκκλησία, το Ορθόδοξο Πατριαρχείο της Ρουμανίας, την Ρωμαϊκή πλατεία, το Μέγαρο του Πρωθυπουργού, το Προεδρικό Μέγαρο, το πάρκο – λίμνη ΧΕΡΕΣΤΡΑΟΥΝ, την όπερα ΜΟΥΣΙΚΗΣ, το Εθνικό Θέατρο, και άλλα αξιοθέατα που εντυπωσιάζουν. Γεύμα ατομικά και ξεκούραση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ Πασχαλινό δείπνο σε παραδοσιακή ταβέρνα με παραδοσιακή Ρουμάνικη μουσική με συνοδεία κρασιού.  Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ:  ΔΕΥΤΕΡΑ 2023 ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ.(550χλμ)

Πρωινό και αναχώρηση για την επιστροφή μας. Διέλευση συνόρων και την γέφυρα της Φιλίας στον ποταμό Δούναβη. Περνώντας από Ρούσε, άφιξη στην παλιά πρωτεύουσα της Βουλγαρίας το Βελίκο Τάρνοβο  (Περιήγηση πόλεως & στάση για ατομικό γεύμα). Συνεχίζουμε μέσω Στάρα Ζαγόρας, με τις ανάλογες στάσεις. Διέλευση συνόρων Ορμένιου. Άφιξη στην πόλη μας.                                                                                      ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ.

                                                            

ΤΙΜΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ: 250€,ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ: 325€,

ΠΑΙΔΙ 6 ΩΣ 12 ΣΕ ΤΡΙΚΛΙΝΟ: 205€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

* Μεταφορά με πούλμαν υπερυψωμένο. * Τρείς διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο HOTEL  AMBASSADOR  4*(8,3βαθμοί  booking) στο ιστορικό κέντρο του Βουκουρεστίου. * Τρία(3) προγεύματα σε μπουφέ. *Πασχαλινό δείπνο με ποτό & παραδοσιακούς Ρουμάνικους χορούς. * Έμπειρο Αρχηγό του γραφείου συνοδό και Ξεναγό. * Φ.Π.Α Εντός. *Ταξιδιωτική Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης  με την ΑΝΑΞ. Έξτρα Ατομική ασφάλιση Ατυχημάτων, ευθύνη του πελάτη να τη ζητήσει, με εξτρά βέβαια πληρωμή 5€ το άτομο.(έως 75 ετών)

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

* Έξτρα ποτά & φιλοδωρήματα. *Εισόδους μουσείων & προαιρετικές διασκεδάσεις. *Ότι δεν αναφέρεται ρητά.

Ο Αρχηγός της εκδρομής διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος χωρίς παραλήψεις.

 

VERGIDIS TOURS  Φιλικής Εταιρείας 63 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Τηλέφωνα: 25310-24188  www.vergidistours.gr & info@vergidistours.gr