Ναύπλιο – Τολό 1-5 Σεπτεμβρίου 2022

5 ήμερη εκδρομή στο ΤΟΛΟ Αργολίδας!

Ναύπλιο, Επίδαυρος, Παλαμίδι & κρουαζιέρα σε Ύδρα και Σπέτσες!

                                                       1 – 5 Σεπτεμβρίου 2022

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ΜΕΡΑ:   KOMOTHNH – ΤΟΛΟ

 Αναχώρηση το πρωί στις 06:00 από το Εργατικό κέντρο (REX) της πόλης μας, μέσω  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ – ΛΑΡΙΣΑΣ – ΛΑΜΙΑΣ και μέσω της Αττικής Οδού, περνάμε από τον ΙΣΘΜΟ της ΚΟΡΙΝΘΟΥ με τις ανάλογες  στάσεις για καφέ, φαγητό και ξεκούραση.  Άφιξη αργά το απόγευμα στο ΤΟΛΟ. Τακτοποίηση στα δωμάτια και μια πρώτη γνωριμία με το πιο δημοφιλή τουριστικό θέρετρο του Νομού Αργολίδας.  Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ: ΤΟΛΟ – ΝΑΥΠΛΙΟ – ΠΑΛΑΜΙΔΙ – ΑΡΧ. ΕΠΙΔΑΥΡΟ

 Πρωινό και αναχώρηση για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΠΙΔΑΥΡΟ ( τον ναό του Ασκληπιού), όπου θα θαυμάσουμε το ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ. Προορισμένο για την διασκέδαση των ασθενών του Ασκληπιού, είχε χωρητικότητα 13.000 θεατών. Παγκοσμίως γνωστό στις μέρες μας για τα πολιτιστικά δρώμενα. Συνεχίζουμε για Ναύπλιο. Επίσκεψη στο ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΒΡΑΧΟ του ΠΑΛΑΜΗΔΙΟΥ με την πανοραμική θέα της πόλης, το κάστρο και το κελί φυλάκισης ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ. Συνεχίζουμε για την πόλη του Ναυπλίου, την πρώτη πρωτεύουσα του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τους ναούς του Αγίου Γεωργίου (όπου ορκίστηκε ο Όθωνας) και του Αγίου Σπυρίδωνα (στον οποίο δολοφονήθηκε ο Καποδίστριας το 1831).  Το ΜΠΟΥΡΤΖΙ, το ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, και την ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ. Στη συνέχεια ελεύθεροι για φαγητό. Επιστροφή στο ΤΟΛΟ.  Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ:  ΤΟΛΟ – ΜΥΣΤΡΑΣ – ΣΠΑΡΤΗ

Πρωινό και αναχώρηση για την βυζαντινή καστροπολιτεία του Μυστρά. Το τελευταίο προπύργιο του Ελληνισμού πριν την Οθωμανική κατάκτηση, κλείνει μέσα στα αγέρωχα τείχη του τέσσερις εγκαταλελειμμένους οικισμούς με σπουδαίες μεταβυζαντινές εκκλησίες, οικίες και παλάτια των Παλαιολόγων και συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco. Συνεχίζουμε για την ιστορική πόλη της Σπάρτης. Ιδανικός προορισμός για κάθε εποχή, έχοντας ένα ένδοξο παρελθόν στην ελληνική αλλά και στην παγκόσμια ιστορία. Χρόνος ελεύθερος στο κέντρο της πόλης για φαγητό ατομικά. Επιστροφή στο  Τολό. Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ: προαιρετική  ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ  ΥΔΡΑ – ΣΠΕΤΣΕΣ

 Πρωινό στο ξενοδοχείο και μετάβαση στο λιμανάκι του ΤΟΛΟΥ για μια προαιρετική ολοήμερη κρουαζιέρα με το καραβάκι. Πρώτη στάση στην ΥΔΡΑ, νησί που έχει συνδέσει το όνομά του με τους ναυτικούς αγώνες του 1821, όπου μπορείτε να επισκεφθείτε μόνοι σας τα πλακόστρωτα στενά, το ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, τα αρχοντικά κλασικά σπίτια (ΤΟΜΠΑΖΗ – ΣΑΧΤΟΥΡΗ – ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗ, και άλλα), τη ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ με το μαρμάρινο καμπαναριό. Δεύτερη στάση στις ΣΠΕΤΣΕΣ, μπορείτε να επισκεφθείτε το μουσείο στο αρχοντικό του ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ ΜΕΞΗ, το αρχοντικό της ηρωίδας ΛΑΣΚΑΡΙΝΑΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ, που είναι ιδιωτικό μουσείο και το ναό του ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ. Και στα 2 νησιά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άμαξες και να κάνετε βόλτες. Επιβίβαση στο καραβάκι και επιστροφή στο ΤΟΛΟ.  Διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ: ΠΕΜΠΤΗ     ΤΟΛΟ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

 Πρωινό και αναχώρηση στις 09:00 για την επιστροφή μας με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ – φαγητό και ξεκούραση. Άφιξη αργά το βράδυ στην πόλη μας.                                                                                                                        

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ.

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο/τρίκλινο δωμάτιο: 250€

Μονόκλινο: 350€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

*Μεταφορά με υπερυψωμένο κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας. *Τέσσερις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο FLISVOS ROYAL 4*σε δίκλινα, τρίκλινα δωμάτια. *Πρωινά μπουφέ στο  ξενοδοχείο. *Τις περιηγήσεις και τις εκδρομές  του προγράμματος. *Τοπικό ξεναγό. *Συνοδό του γραφείου μας. *Ασφάλεια & Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

*Νυχτερινές διασκεδάσεις, γεύματα. *Εισόδους σε Αρχαιολογικούς χώρους. *Κρουαζιέρα  ΥΔΡΑ και ΣΠΕΤΣΕΣ. *Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.  *Φόρος διαμονής 3€ ανά δωμάτιο την βραδιά (πληρωτέο στο ξενοδοχείο)         

 

O αρχηγός εκδρομής διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής προγράμματος χωρίς παραλήψεις