ΜΥΤΙΛΗΝΗ του Αιγαίου 17-22 Ιουλίου 2022

ΜΥΤΙΛΗΝΗ του Αιγαίου! προσκυνηματική και όχι μόνο εκδρομή!

4 μέρες                           17 – 22 Ιουλίου 2022      

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ημέρα : Απόπλους για  Μυτιλήνη (Αγ. Ραφαήλ – Πέτρα – Μόλυβος)

Συγκέντρωση στο Δημαρχείο της πόλης μας την ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022  στις 22:00, αναχώρηση για το λιμάνι της Καβάλας, επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για τη Μυτιλήνη. Άφιξη στο νησί. Αναχώρηση για την καταπράσινη περιοχή Καρυές, για προσκύνημα στο γυναικείο θαυματουργό μοναστήρι του Αγί­ου Ραφαήλ, το οποίο ιδρύθηκε το 1963. Κατόπιν θα συνεχίσουμε για το Μανταμάδο και την Ι.Μ. Ταξιαρχών, προστάτη του νησιού. Στάση και ελεύθερος χρόνος για προσκύνημα όπου μεταξύ άλλων υπάρχει η ανάγλυφη εικόνα του Αγίου φτιαγμένη από αίμα μοναχών και πηλό. Συνεχίζουμε για την Πέτρα, ένα παραθαλάσσιο χωριουδάκι με έντονη τουριστική κίνηση όπου θα ανεβούμε 114 λαξεμένα σκαλοπάτια επάνω στο βράχο που είναι κτισμένο το εκκλησάκι της Παναγίας της Γλυκοφιλούσας. Ακόμη θα επισκεφθούμε το Μόλυβο με το επιβλητικό βυζαντινό κάστρο που έχει χαρακτηρισθεί ως διατηρητέος οικισμός. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και για να περπατήσουμε στα πλακόστρωτα σοκάκια. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα : Μυτιλήνη (Αγιάσο – Πλωμάρι)

Πρωινό και αναχώρηση για την Αγιάσο , γραφική κωμόπολη του νησιού χτισμένη στη ρίζα του όρους Όλυμπος, θρησκευτικό κέντρο και κέντρο λαϊκής ξυλογλυπτικής και αγγειοπλαστικής τέχνης του νησιού. Επίσκεψη στην εκκλησία της Παναγίας (1170), με την Παναγία Βρεφοκρατούσα του ευαγγελιστή Λουκά, πλασμένη με κερί και μαστίχα. Παραμονή για προσκύνημα και ελεύθερος χρόνος. Θα επισκεφθούμε επίσης το Πλωμάρι και περνώντας από Πέραμα και τον Κόλπο του γέροντος επιστρέφουμε στην πόλη της Μυτιλήνης. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό και ξεκούραση. Το βράδυ θα απολαύσουμε τη βόλτα μας στη γραφική προκυμαία της Μυτιλήνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση.

3η ημέρα : Μυτιλήνη – Επιστροφή

Πρωινό στο ξενοδοχείο και σήμερα η ημέρα μας είναι αφιερωμένη σε βόλτα στην πόλη. Στη συνέχεια συγκέντρωση στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου. Αναχώρηση για το λιμάνι  και απόπλους στις . Άφιξη στην Καβάλα στις 05:40.                                                                         ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

Τιμή κατ’ άτομο: 160€  με διαμονή στο μοναστήρι

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο/τρίκλινο σε ξενοδοχείο 3* : 220 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

-Μεταφορές με πολυτελές πούλμαν

-Ακτοπλοϊκά εισιτήρια

-Τις μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές στο νησί που αναφέρονται στο πρόγραμμα.

-Δύο  διανυκτερεύσεις σε  ξενοδοχείο  3* με πρωινό.

-Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας. –Ταξιδιωτική ασφάλεια επαγγελματικής ευθύνης. -ΦΠΑ.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό στο πρόγραμμα. Φόρος διανυκτέρευσης όπου καταβάλλεται στο ξενοδοχείο.

 

Ο αρχηγός της εκδρομής διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος χωρίς παραλείψεις εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών.