ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΜΕ ΚΟΥΠΟΝΙΑ ΤΟΥ ΟΓΑ
• 5 ΜΕΡΕΣ
• 13 – 17 ΜΑΙΟΥ 2023

Εκδρομή προσκύνημα στο νησί της Λέσβου!

ΜΥΤΙΛΗΝΗ

  Άγιος Ραφαήλ, Ταξιάρχης Μανταμάδο, Παναγία Γλυκοφιλούσα, μονή Λειμώνος, Παναγιά Αγιάσου

5μέρες/3 νύχτες           13 – 17 Μαΐου 2023

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η μέρα Σάββατο : Κομοτηνή –  Θεσσαλονίκη – Πλοίο:

Συγκέντρωση στο Δημαρχείο της πόλης μας στις 14:50 και αναχώρηση για Θεσσαλονίκη, όπου και απόπλους στις 21:00 για το  λιμάνι της Μυτιλήνης.  Διανυκτέρευση εν πλω σε 4κλ.εσ.καμπίνες.

2η μέρα Κυριακή: Καλλονή- Μονή Λειμώνος- Πέτρα- Μύθημνα(Μόλυβος)(140χλμ):

Άφιξη στο λιμάνι της Μυτιλήνης στις 07:00, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση δυτικά για την Καλλονή(φημισμένη για τη σαρδέλα της). Ακολούθως θα πάμε για τη Μονή Λειμώνος. Επίσκεψη και ξενάγηση στη Μονή, που είναι μια μικρογραφία του Αγίου Όρους και αμέσως μετά αναχώρηση για την Πέτρα, ένα παραλιακό χωριουδάκι με μεγάλη τουριστική κίνηση. Επίσκεψη και προσκύνημα στην Παναγία τη Γλυκοφιλούσα, που είναι χτισμένη πάνω σε βράχο με 114 σκαλοπάτια. Συνεχίζουμε τη βόλτα μας για το κάστρο της Μύθημνας (Μόλυβος). Στάση εδώ για  γεύμα ατομικά. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας, άφιξη, τακτοποίηση στα δωμάτια. Ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

3η μέρα Δευτέρα: Μυτιλήνη – Άγιος Ραφαήλ – Θέρμη – Μανταμάδος(90χλμ):

Πρόγευμα και αναχώρηση για  την ανατολική Λέσβο. Στάση στις Καρυές όπου βρίσκεται το Μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ. Προσκύνημα στη μονή. Συνεχίζουμε για την περιοχή της Θέρμης, με τα περίφημα ιαματικά νερά. Επόμενος σταθμός μας το χωριό Μανταμάδο, όπου θα επισκεφθούμε τη Μονή του Ταξιάρχη και θα προσκυνήσουμε τη μοναδική ανάγλυφη εικόνα του Αγίου, φτιαγμένη από πηλό και από το αίμα των Μοναχών. Επιστροφή στην πόλη της Μυτιλήνης. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση, αγορές και γεύμα ατομικά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

4η μέρα Τρίτη : Μουσείο Teriand– Αγιάσσος – Πλωμάρι(100χλμ) :

Πρόγευμα και αναχώρηση για το μουσείο Τεριάντ, που περιλαμβάνει ζωγραφικά έργα μεγάλων καλλιτεχνών και ειδική αίθουσα του λαϊκού μεγάλου ζωγράφο  υ Θεόφιλου. Ακολούθως θα πάμε στην Αγιάσο, ένα από τα πιο γραφικά χωριά του νησιού. Προσκύνημα στη περίφημη εκκλησία της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας . Θα καταλήξουμε μετά από επίσκεψη στα αποστακτήρα ούζου στον Άγιο Ισίδωρο στο πανέμορφο Πλωμάρι για ατομικό γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το απόγευμα. Το βράδυ ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα : Μυτιλήνη –  Καβάλα – Κομοτηνή:

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο μας, αναχώρηση για το λιμάνι. Στις 09:30 επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους στις 10:00. Άφιξη στο λιμάνι της Καβάλας το απόγευμα στις 18:00. Άμεσα επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για επιστροφή  στην πόλη μας, ευχαριστημένοι από το πανέμορφο νησί του Αιγαίου.                                                                                                    ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ

ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ:265€ ΣΕ ΤΡΙΚΛΙΝΟ: 250€, ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ:310€ ΜΕ ΔΕΛΤΙΑ ΟΠΕΚΑ: 110€

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΣΕ Γ΄ΘΕΣΗ:-15€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :*Μεταφορά με πούλμαν καθόλη τη διάρκεια της εκδρομής. *4κλινη καμπίνα ΘΕΣΣ-ΜΥΤ. *Οικονομική Θέση στο καράβι ΜΥΤΙΛΗΝΗ-ΚΑΒΑΛΑ.* Διαμονή(3) νύχτες στο ξενοδοχείο 3*MYTILANA VILAGE(8,5 βαθμοί-Δωρεάν WiFi στον κόλπο Γέρας)  με πρόγευμα σε μπουφέ. *Ταξιδιωτική Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης  με την ΑΝΑΞ. Έξτρα Ατομική ασφάλιση Ατυχημάτων, ευθύνη του πελάτη να τη ζητήσει, με εξτρά βέβαια πληρωμή 5€ το άτομο.(έως 75 ετών)* Έμπειρο συνοδό. *Το  ΦΠΑ  της εκδρομής.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:-Είσοδοι μουσείων & αρχαιολογικών χώρων.- Φόρο διανυκτέρευσης 1,5€ το δωμάτιο ανά διανυκτέρευση πληρωτέο εκεί. Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.

 VERGIDIS TOURS Φιλικής Εταιρίας 63 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Τηλέφωνα: 2531024188   www.vergidistours.gr    info@vergidistours.gr