ΛΙΜΝΗ ΟΧΡΙΔΑ-ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΟΣΙΟΥ ΝΑΟΥΜ
3 ΜΕΡΕΣ
12 – 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

 Εκδρομή στη λίμνη Οχρίδας & στη Μπίτολα

3 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ                                                              12 14   ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η  μέρα  Κομοτηνή – Σύνορα Νίκης – Mπίτολα – Οχρίδα.

Συγκέντρωση στo Νοσοκομείο της πόλης μας και αναχώρηση στις 06:00 για την Οχρίδα. Μέσω Θεσσαλονίκης άφιξη στο τελωνείο της Νίκης. Έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων, ελεύθερος χρόνος στα Duty Free και αφού περάσουμε τα σύνορα συνεχίζουμε για το Μοναστήρι, αλλιώς Μπίτολα. Μια πόλη που από την εποχή της Οθωμανικής αυτοκρατορίας αναφέρεται και ως «η πόλη των προξένων», δεδομένου ότι πολλές ευρωπαϊκές χώρες διέθεταν προξενεία εκεί. Όντας έδρα του ομώνυμου δήμου, βρίθει αξιόλογων πολιτιστικών μνημείων, χαρακτηριστικότερα όλων ο καθεδρικός ναός του Αγίου Δημητρίου (1830), μία από τις μεγαλύτερες Ορθόδοξες εκκλησίες της Βόρειας Μακεδονίας και πλήθος νεοκλασικών αρχοντικών του 19ου και των αρχών του 20ού αιώνα στον φημισμένο κεντρικό δρόμο της πόλης Σιρόκ Σοκάκ. Αφού θαυμάσουμε τα μνημεία, χρόνος ελεύθερος για μεσημεριανό φαγητό. Στην συνέχεια αναχωρούμε για το ξενοδοχείο μας στην Στρούγκα. Τακτοποίηση στα δωμάτιο, ξεκούραση και ελεύθεροι για να επισκεφτείτε τις εσωτερικές πισίνες με τις εγκαταστάσεις SPA των ξενοδοχείων μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα Λίμνη Οχρίδα –παλιά πόλη με τις βυζαντινές εκκλησίες- Όσιος Ναούμ – προαιρετική κρουαζιέρα  

Πρωινό  στο ξενοδοχείο μας και ακολουθώντας μια πανέμορφη παραλίμνια διαδρομή θα θαυμάσουμε το μουσείο του νερού(παλαιολιθικός οικισμός) και το Βυζαντινό μοναστήρι του Οσίου Ναούμ, κτίσμα του 10ου μ.Χ. αιώνα με τις εκπληκτικές τοιχογραφίες του και την μοναδική, πανοραμική θέα του στη λίμνη. Ελεύθερος χρόνος για αγορές σε είδη λαϊκής τέχνης και κοσμήματα που κατασκευάζονται από λέπια ψαριών. Ακολούθως περιήγηση της γραφικής πόλης της Οχρίδας την «Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων», όπως χαρακτηρίζεται λόγω της μεγάλης θρησκευτικής σημασίας της στην εξάπλωση της Χριστιανοσύνης, με τις 365 εκκλησίες, μια για κάθε ημέρα του χρόνου. θα πάμε για. Θα δούμε το μεγαλοπρεπές άγαλμα των αδερφών Κυρίλλου και Μεθοδίου των Θεσσαλονικέων, το άγαλμα Οσίου Ναούμ, θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Αγίας Σοφίας, η οποία σήμερα, λειτουργεί ως μουσείο, το Αρχαίο Ρωμαϊκό Θέατρο, τα παλιά αρχοντικά και τα κάστρα της πόλης.  Φτάνοντας στη πάνω πλευρά της πόλης θα έχουμε μια πανοραμική θέα της περιοχής. Ελεύθερος χρόνος για να περιπλανηθείτε στα γραφικά στενά της παλιάς πόλης και φαγητό ατομικά. Το απόγευμα προαιρετική κρουαζιέρα με καραβάκι στα αξιοθέατα της λίμνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ δείπνο.  Βόλτα στον πεζόδρομο της πόλης και στις όχθες του Δρίνου ποταμού. Διανυκτέρευση.

3η μέρα Οχρίδα – Επιστροφή στην πόλη μας

Μετά το πρωινό, συγκέντρωση των αποσκευών και χρόνος στο πεζόδρομο της πόλης της Οχρίδας, για τα τελευταία ψώνια σας. Στη συνέχεια μέσο Μπίτολας, όπου και στάση για φαγητό. Διέλευση συνόρων και είσοδος στην Ελλάδα. Στάσεις καθ’ οδών και άφιξη στην πόλη μας το βράδυ με τις καλύτερες εντυπώσεις.                                                              

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟ ΑΤΟΜΟ:  170€ σε δίκλινο ή τρίκλινο

Περιλαμβάνονται:

Μεταφορές με πολυτελές τουριστικό πούλμαν. Δύο διανυκτερεύσεις σε  κεντρικό ξενοδοχείο  4****αστέρων.  με δύο πρωινά & δύο δείπνα.. Έμπειρος συνοδός του γραφείου μας & τοπικός ξεναγός. 

Δεν περιλαμβάνονται: Ότι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα και τα προαιρετικά.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΦΙΛ. ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 63 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

ΤΗΛ.25310-24188

ΚΙΝ.6979332261 & 6979332265

E-mail: info@vergidistous.gr www.vergidistours.gr