ΛΗΜΝΟΣ…το νησί της φωτιάς
3 ήμερη εκδρομή 29 – 31 Αυγούστου 2022

 

3 ήμερη εκδρομή στην όμορφη

ΛΗΜΝΟ … το νησί της φωτιάς!

 29 – 31 Αυγούστου 2022     

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ημέρα Δεύτερα 29.08.22: ΚΟΜΟΤΗΝΗ- ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΛΗΜΝΟΣ

Συγκέντρωση στις 05:30 στην Τσανάκλειο Σχολή (απέναντι από την Λέσχη Κομοτηναίων). Aναχώρηση για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης,  επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους στις 08:00 για το πανέμορφο νησί της Λήμνου. Άφιξη στις 13:20. Τακτοποίηση στα δωμάτια, ατομικό γεύμα στις ψαροταβέρνες της περιοχής.  Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο. Το απόγευμα στις 19:30 συγκέντρωση για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη της Μύρινας. Θα περπατήσουμε στα στενά λιθόστρωτα καλντερίμια με τα παλιά αρχοντικά και στο κάστρο του λιμανιού. Διανυκτέρευση.

2 ημέρα Τρίτη 30.08.22 :  ΝΕΑ ΚΟΥΤΑΛΗ-ΑΓΙΟΣ ΣΩΖΩΝ-ΜΟΥΔΡΟΣ

Πρωινό και αναχώρηση στις 09:30 για να γνωρίσουμε την νότια πλευρά του νησιού. Περνώντας από τον Άγιο Δημήτριο, το Λιβαδοχώρι, συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε το Μουσείο ναυτικής τέχνης και σπογγαλιείας και τον ναό της Αγίας Μαρίνας στη Νέα Κούταλη, εδώ θα έχουμε χρόνο για καφέ. Συνεχίζουμε για τον Κοντιά, επίσκεψη στους αναπαλαιωμένους ανεμόμυλους και την πινακοθήκη του χωριού. Συνεχίζουμε την περιήγηση μας περνώντας έξω από τον αρχαιολογικό χώρο της Πολιόχνης, με πολιτισμό προγενέστερο και αυτής της ξακουστής Τροίας! (χώρος μη επισκέψιμος). Θα καταλήξουμε στο νοτιοανατολικό άκρο του νησιού, όπου και το μοναστήρι του Πολιούχου Αγίου Σώζοντα, χρόνος για προσκύνημα. Επόμενος προορισμός ο Μούδρος, όπου στους Βαλκανικούς πολέμους ήταν ο ναύσταθμος του ελληνικού στόλου , εδώ μπορούμε να γευματίσουμε ατομικά και να απολαύσουμε το μπάνιο μας, στα καταγάλανα νερά, Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση. . Διανυκτέρευση.

3 ημέρα Τετάρτη 31.08.22 : ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΙ–ΚΑΒΕΙΡΙΟ-ΚΟΤΣΙΝΑΣ-ΚΑΒΑΛΑ-ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Πρωινό και ξεκινάμε στις 09:30  να γνωρίσουμε τη βόρεια πλευρά του νησιού. Θα επισκεφθούμε τη βιοτεχνία γλυκών κουταλιού & τοπικών προϊόντων  Αχιλλαδέλη. Στην συνέχεια περνώντας από το Λιβαδοχώρι και συνεχίζουμε για την αρχαία Ηφαιστεία (μη επισκέψιμη). Στάση στο Κοντοπούλι, όπου πέρασε τα χρόνια της εξορίας του ο ποιητής Γιάννης Ρίτσος. Θα δούμε το εργαστήριο κεραμικής και τα παραδοσιακά χτισμένα πέτρινα σπίτια, με τις περιποιημένες αυλές και τα μποστάνια, τα οποία θα μας εκπλήξουν με τη λεπτομέρεια της αρχιτεκτονικής τους. Ακολούθως θα περιηγηθούμε στην θέση του Καβήρειου και τη σπηλιά του Φιλοκτήτη. Θα συνεχίσουμε για τον Κότσινα όπου θα δούμε το άγαλμα της τοπικής ηρωίδας Μαρούλας και το αγίασμα στον ιερό ναό Ζωοδόχου Πηγής. Εδώ θα έχουμε χρόνο για ατομικό γεύμα και μπάνιο.  Το απόγευμα ελεύθεροι στο κέντρο της Μύρινας για την τελευταία βόλτα μας. Στην συνέχεια αναχώρηση για το λιμάνι και  επιβίβαση στο πλοίο στις 23:45 και απόπλους για την Καβάλα.  Άφιξη στο λιμάνι την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022 στις 04:30. Επιβίβαση στο πούλμαν και άφιξη το πρωί στην πόλη μας.                        

    ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο,τρίκλινο: 175€                Μονόκλινο: 210€  

Περιλαμβάνει:

  1. Μεταφορά με τουριστικό λεωφορείο του πρακτορείου μας.
  2. Δύο διανυκτερεύσεις εντός πόλεως στη Λήμνο με πρωινό.
  3. Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ-ΛΗΜΝΟ-ΚΑΒΑΛΑ σε οικονομική θέση 
  4. Συνοδό του γραφείου μας, τοπικό ξεναγό. 5. Φ.Π.Α. 6. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνει: Οτιδήποτε αναφέρεται σαν προαιρετικό στο πρόγραμμα της εκδρομής, εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Το φόρο διανυκτέρευσης όπου καταβάλλεται ατομικά απευθείας στο ξενοδοχείο.  

Η ΜΑΣΚΑ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ

Ο αρχηγός της εκδρομής διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος χωρίς παραλείψεις