ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ & ΠΡΙΓΚΙΠΟΝΝΗΣΙΑ
• 4 ΜΕΡΕΣ
• 2 – 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

 

Αγίου Πνεύματος στη Βασιλεύουσα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Πριγκιποννήσια & κρουαζιέρα Βοσπόρου     2 – 5 Ιουνίου 2023

Ένα πλούσιο και μοναδικό πρόγραμμα, ένας καθρέφτης για τον επισκέπτη προσκυνητή! Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί, να περπατήσουμε μαζί εκεί στα στενά της παλιάς πόλης που μόνο μαζί μας θα απολαύσετε!

”Αν είχα μια τελευταία ματιά στη ζωή μου, θα την χάριζα στην ΠΟΛΗ” Αλφόνσος Λαμαρτίνος

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 02.06.23:

Συγκέντρωση 05.10 στο Δημαρχείο πόλης μας και αναχώρηση για τον συνοριακό σταθμό των Κήπων όπου μετά τον απαραίτητο έλεγχο θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στα αφορολόγητα είδη. Ακολουθώντας τα χνάρια της αρχαίας Εγνατίας συνεχίζουμε την διαδρομή μας στην Ανατολική Θράκη και μέσω Ραιδεστού (όπου και στάση για ξεμούδιασμα) φτάνουμε στον προορισμό μας την Κωνσταντινούπολη. Επίσκεψη στην Παναγία των Βλαχερνών, ανά τους αιώνες σημαντικότατο θρησκευτικό προσκύνημα όπου ψάλθηκε για πρώτη φορά το 626 ο Ακάθιστος Ύμνος. Συνεχίζουμε στο Άγιο Οικουμενικό Πατριαρχείο ή Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία, ένα από τα αρχαιότερα κέντρα της χριστιανικής πατροπαράδοτης εκκλησίας με τεράστια ιστορία, διαχρονική προσφορά και παγκόσμια εμβέλεια. Ακολουθεί προαιρετική (αλλά ισχυρά συνιστώμενη, extra 15ευρώ?) κρουαζιέρα στο Βόσπορο με ιδιωτικό καραβάκι που μας χαρίζει μοναδική θέαση στην Ευρωπαϊκή και Ασιατική πλευρά της Πόλης και τα παγκοσμίου φήμης αξιοθέατα της (Ντολμά Μπαχτσέ, παλάτι Τσιραγάν, γέφυρες Βοσπόρου, Ρούμελι Χισάρ και πολλά άλλα). Άφιξη και τακτοποίηση το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή της πλατείας Ταξίμ, το κεντρικότερο σημείο της σύγχρονης πόλης. Το βράδυ ελεύθερος χρόνος στην πολύβουη οδό του Πέρα (Ιστικλάλ) με πλήθος εμπορικών καταστημάτων, εστιατορίων και ζαχαροπλαστείων.

 

2η ΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 03.06.23:

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση στις 09:00 για την περιοχή Σουλτάναχμέτ στο κέντρο της παλιάς πόλης όπου θα θαυμάσουμε τον Ιππόδρομο, το Μπλέ Τζαμί, τον Οβελίσκο του Θεοδοσίου και τον Κίονα των Όφεων. Ακολούθως ξενάγηση στην Αγία του Θεού Σοφία, μνημείο μοναδικής θρησκευτικής, πολιτιστικής και αρχιτεκτονικής αξίας και εμβέλειας, πρόσφατα μετατραπείσα σε μουσουλμανικό τέμενος (είσοδος για τις γυναίκες με καλυμμένο το κεφάλι, χωρίς παπούτσια, δεν επιτρέπεται πλέον η πρόσβαση στον γυναικωνίτη). Μετάβαση με τα πόδια στην φημισμένη σκεπαστή αγορά Capali Carsi ,μία απ΄τις μεγαλύτερες του κόσμου, για τα καθιερωμένα ψώνια μας. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό και ξεκούραση πριν ξεκινήσουμε για το περίφημο αυτοκρατορικό τέμενος Σουλεϊμανίγιε το μεγαλύτερο οθωμανικό τέμενος της πόλης χτισμένο στον 3ο λόφο με υπέροχη θέα στον Κεράτιο κόλπο και στο Βόσπορο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση, διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 04.06.23:

Μετά το πρωινό αναχώρηση στις 09:00 με το λεωφορείο και μέσω της πρώτης κρεμαστής γέφυρας μετάβαση στην ασιατική πλευρά απ΄ όπου θα επιβιβαστούμε στο καράβι της γραμμής (extra 10ευρώ) για την πανέμορφη Πρίγκηπο. Το μεγαλύτερο νησί απ΄τη συστάδα των Πριγκιποννήσων μας προσφέρει μια σπάνια ματιά στο παρελθόν όταν το ρωμαίικο στοιχείο της Πόλης ήταν ακμαίο. Θα θαυμάσουμε τις μεγαλοπρεπείς επαύλεις με τους καταπράσινους κήπους, τα στενά γραφικά σοκάκια και θα γευματίσουμε ατομικά στις παραδοσιακές ταβέρνες με το υπέροχο φαγητό. Προαιρετικά επίσκεψη στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου του Κουδουνά, ένα προσκύνημα που τιμούν εξίσου χριστιανοί και μουσουλμάνοι. Επιστροφή στην Κωνσταντινούπολη και επίσκεψη στην Αιγυπτιακή αγορά Misir Carsi για προμήθεια μπαχαρικών και γλυκών που φημίζονται παγκοσμίως. Στον περιβάλλοντα χώρο βλέπουμε τα τεμένη Yeni Cami και Roustem Pasa με τα υπέροχα πλακάκια Νίκαιας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση, το βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε νυχτερινό κέντρο με οριεντάλ μουσική, ανατολίτικους χορούς και τραγούδια (extra 30ευρώ).

 

4η ΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 05.06.23:

Πρωινό και αναχώρηση για ένα τελευταίο προσκύνημα στην μονή Ζωοδόχου Πηγής στο Μπαλουκλί, όπου το όμωνυμο αγίασμα και οι τάφοι των Πατριαρχών. Στη διαδρομή με δέος θα αντικρίσουμε τα θεοφύλακτα Θεοδοσιανά τείχη, τις μεσαιωνικές Θερμοπύλες του Ελληνισμού. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε εμπορικό κέντρο Istanbul Forum και το ενυδρείο για τα τελευταία ψώνια. Παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις, άφιξη το βράδυ στην πόλη μας γεμάτοι νέες εικόνες, αναμνήσεις και εμπειρίες.              ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

ΤΙΜΗ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ

Σε  δίκλινο/τρίκλινο: 235€, Μονόκλινο: 365€ Παιδιά 6-12 ετών σε τρίκλινο: 210€

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

* Μεταφορές – μετακινήσεις με κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας. * Τρεις 3 διανυκτερεύσεις στο NOVA PLAZA BUTIQUE HOTEL  4*(8,1 βαθμοί & δωρεάν WiFi) στην πλατεία Ταξίμ. * 3 πρωινά σε μπουφέ.  * Ξεναγήσεις – περιηγήσεις  του προγράμματος. *Αρχηγός  Συνοδός & ξεναγός  του γραφείου μας ο Ιστορικός Καφετζής Γιώργος.  Τοπικό ξεναγό. *Ταξιδιωτική Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης  με την Generally Life. Έξτρα Ατομική ασφάλιση Ατυχημάτων, ευθύνη του πελάτη να τη ζητήσει, με εξτρά βέβαια πληρωμή 6€ το άτομο.(έως 75 ετών)* Το  ΦΠΑ  της εκδρομής.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

*Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων. * Εισιτήρια καραβιών, Διασκεδάσεις ,επιπλέον γεύματα ,ποτά, εκδηλώσεις και γενικά ότι αναγράφεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό

 

Αρχηγός της εκδρομής διατηρεί ο δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος χωρίς παραλήψεις.

 

VERGIDIS TOURS Φιλικής Εταιρίας 63 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Τηλέφωνα: 2531024188   www.vergidistours.gr    info@vergidistours.gr