ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Πριγκηπόνησα
4 ήμερη εκδρομή
Κάθε Πέμπτη πρωί

 

Κωνσταντινούπολη – Πριγκηπόνησα- Αδριανούπολη

4 ημέρες / 3νύχτες Κάθε Πέμπτη πρωί

 

1η ημέρα : Κωνσταντινούπολη

Αναχώρηση στις 09.30π.μ. από το Δημαρχείο της πόλης μας και με τις απαραίτητες στάσεις, φθάνουμε στα σύνορα. Έλεγχος διαβατηρίων και χρόνος ελεύθερος στα αφορολόγητα είδη. Μπαίνοντας στην Ανατολική Θράκη περνάμε έξω από την Κεσάνη, Μάλγαρα και Ραιδεστό, ταξιδεύοντας παράλληλα με την ακτή της Θάλασσας του Μαρμαρά. Άφιξη στην Κωνσταντινούπολη το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Το απόγευμα μια πρώτη γνωριμία με την πόλη περπατώντας στα όμορφα και γραφικά στενά του πεζόδρομου του Πέραν και της Γενοβέζικης MagnificaCommunitadiPerra με επίκεντρο τον Πύργο του Γαλατά , θα σας ενθουσιάσει.

 

2η ημέρα: Φανάρι-Οικουμενικό Πατριαρχείο – Παναγία των Βλαχερνων-Ασιατική Κωνσταντινούπολη – Πρίγκηπος-Ενυδρείο –IstanbulForum–Legoland.

Πρωινό και επίσκεψη στο Ορθόδοξο Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι και στο Αγίασμα της Παναγίας των Βλαχερνών, όπου εψάλλει για πρώτη φορά ο Ακάθιστος ‘Ύμνος το 626 μ.Χ.Στη συνέχεια περνώντας πάνω από την κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου που ενώνει την Ευρωπαϊκή με την Ασιατική Κωνσταντινούπολη, και αφού διασχίσουμε ένα μεγάλο κομμάτι της Ασιατικής Κωνσταντινούπολης,  φτάνουμε στο λιμάνι για να επιβίβαστουμε στοκαράβι ιδιωτικής γραμμής με προορισμό την μαγευτική και καταπράσινη Πρίγκηπο.  Άφιξη στο Νησί του Άι Γιώργη του Κουδουνά, του πασίγνωστου μοναστηριού με τα χιλιάδες θαύματα σε Χριστιανούς και Μουσουλμάνους.Η Πρίγκηπος είναι κατάμεστη από θαυμάσιες  αρχοντικές ξύλινες επαύλεις και μεγαλοπρεπή «κιόσκια» των περασμένων αιώνων.Καταλήγουμε στην εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου  (εφόσον είναι ανοιχτή) και γευματίζουμε εξ ιδίων σε ένα από τα παραθαλάσσια γραφικά ταβερνάκια. Επιστροφή στην Κωνσταντινούπολη όπου θα κατευθυνθούμε στο ISTANBUL FORUM, ένα από τα πλέον σύγχρονα EΚΠΤΩΤΙΚΑ εμπορικά κέντρα της Κωνσταντινούπολης, για να επισκεφθούμε το Aquarium (ενυδρείο), στο οποίο εκτίθενται πάνω από 10.000 διαφορετικά είδη θαλασσινών και ψαριών και τη LEGOLANDπου προσφέρει χίλιες δυο δραστηριότητες, extreme ή πιο cool, για κάθε ηλικία και φυσικό background πάντα τον κόσμο των Lego. Ελεύθερος χρόνος για συμφέρουσες αγορές. Επιστροφή  στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Βόσπορος – Βυζαντινός Ιππόδρομος -Αγ. Σοφία – Αρχαιολογικό Μουσείο-KαπαλίΤσαρσί

Πρωινό στο ξενοδοχείο και η μέρα μας αρχίζει με την προαιρετική κρουαζιέρα στα στενά του χιλιοτραγουδισμένου Βοσπόρου όπου θα θαυμάσουμε τα παλαιά χωριά, αλλά και τις σύγχρονες αριστοκρατικές συνοικίες, φτάνοντας μέχρι τη δεύτερη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου.. Στη συνέχειαστο ιστορικό κέντρο, περνώντας από το Μπλέ Τζαμί και αφήνοντας πίσω μας το σημείο πού άλλοτε αντηχούσαν οι ιαχές του Βυζαντινού Ιπποδρόμου και οι εθιμοτυπικές πομπές του Αυγουσταίου, μεταβαίνουμε για να θαυμάσουμε  και να ξεναγηθούμε στο θαύμα της αρχιτεκτονικής την Του Θεού Αγία Σοφία η οποία αποτελεί μέχρι και σήμερα τον αρχαιότερο μεγαλύτερο περίκλειστό ναό του κόσμου.  Στη συνέχεια αφού διασχίσουμε τον περίβολο της Αγίας Ειρήνης του Μεγάλου Κωνσταντίνου θα μεταβούμε στη Νότια πλευρά του Οθωμανικού Ανακτόρου Τοπ Καπί όπου στεγάζεται το Αρχαιολογικό Μουσείοένα από τα μεγαλύτερα στο είδος του, καθώς μετρά περισσότερα από ένα εκατομμύριο εκθέματα από όλους σχεδόν τους πολιτισμούς και τις χρονικές περιόδους. Θα συνεχίσουμε για την πασίγνωστη σκεπαστή αγορά της πόλης, το Καπαλί Τσαρσί με τα 4.000 καταστήματα για ψώνια σε δερμάτινα είδη, χαλιά, αλάβαστρα, είδη δώρων, χρυσαφικά, αντίκες κ.α., χωρίς να παραλείψουμε το απαραίτητο “παζάρι”. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ προαιρετική έξοδος σε νυχτερινό κέντρο.

4η ημέρα: Ι. Μονή Ζωοδόχου Πηγής  – Αδριανούπολη 

Μετά το πρωινό μας θα επισκεφθούμε το Αγίασμα της Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλί), όπου σύμφωνα με το θρύλο, έγινε το θαύμα με τα ψάρια την ημέρα της Άλωσης. Συνεχίζουμε για την πανέμορφη Αδριανούπολη όπου θα έχουμε χρόνο ελεύθερο στο εμπορικό κέντρο Εράστα και στην  αγορά Αλή Πασά (το μεγαλύτερο τσαρσί της πόλης) αλλά και στους τριγύρω πολυσύχναστους δρόμους γύρω από τον πεζόδρομο (Saraclar), όπου έχετε τη δυνατότητα εκτός από τις αγορές σας να θαυμάσετε τα γραφικά σπίτια βγαλμένα από μια άλλη εποχή και να δοκιμάσετε την τουρκική παραδοσιακή κουζίνα.Αναχώρηση για τα σύνορα, τελωνειακός έλεγχος και με ενδιάμεσες στάσεις καθ’ οδόν, άφιξη το βράδυ στη πόλη μας.

 

Περιλαμβάνονται: Μεταφορές-μετακινήσεις με υπερυψωμένο κλιματιζόμενο λεωφορείο. Τη διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία. Επιλεγμένη διατροφή. Συνοδό -αρχηγό του γραφείου μας.  Ξεναγήσεις-περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται: Είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, κρουαζιέρες, επιπλέον γεύματα, ποτά και ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό, προτεινόμενο ή εξ’ ιδίων.

Σημείωση:  Το πρόγραμμα είναι δυνατόν να εκτελεστεί και με διαφορετική σειρά, αναλόγως των τοπικών αργιών ή εορτών. Η εκδρομή στα Πριγκηπόνησα, πραγματοποιείται αναλόγως των καιρικών συνθηκών.

 

 

 

Τιμοκατάλογος

Αναχώρηση  

                                                                    Ημέρες

Ξενοδοχεία Τιμή Mονόκλινo  

                             Παιδί

2-12 ετών

 

Διατροφή  

 

Παρατηρήσεις

10/06

 

 

 

 

 

4ημ

3 νύχτες

 

 

L’or 4* (exEterno)   Πλήρως ανακαινισμένο – Ταξίμ 189€ +109€  

109€

Πρωινό

 

 
 Nupelda 4* / Riva 4* – Ταξίμ 199€ +109€  

109€

Dora Pera 4* / Grand Halic 4* – ΠεριοχήΤαξίμ                   209€

 

                    +115€

 

 

109€

Avantgarde 4* / Central Palace 4* – ΠεριοχήΤαξίμ 249€ +145€  

129€

 

 

 

 

 

 

Αναχώρηση Ξενοδοχεία Τιμή Mονόκλινo  

Παιδί

2-12 ετών

 

Διατροφή
Κάθε Πέμπτη Πρωί Istanbul Dora 4*-Ταξίμ 190€ +99€  

119€

Πρωινό

 

Nupelda 4*/ L’or 4*-Ταξίμ 209€ +109€  

119€

Riva 4* / Dora Pera 4*- Ταξίμ 219€ +115€  

129€

 

Central Palace 4* -Ταξίμ  

255€

 

 

+145€

 

 

149€