ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΡΟΔΩΝ – ΒΕΛΙΚΟ ΤΑΡΝΟΒΟ
• 3 ΜΕΡΕΣ
• 2 – 4 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

 

Μια ξεχωριστή περιήγηση στην κοιλάδα των  Θρακών Βασιλέων & στη δεύτερη πρωτεύουσα του Βουλγάρικου Βασιλείου στην οροσειρά του Αίμου(Βουλγαρία)

 

       ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΡΟΔΩΝ

ΒΕΛΙΚΟ ΤΑΡΝΟΒΟΑΡΜΠΑΝΑΣΙΠΛΕΒΕΝ

              

3 μέρες                    2 – 4 Iουνίου  2023

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 02,06,2023 Στάρα Ζαγόρα – Βελίκο Τάρνοβο – Αρμπανάσι

Συγκέντρωση στην εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας  στις 06:00. Έλεγχος στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα Ορμένιου και είσοδος στη Βουλγαρία. Παράλληλα με τον Έβρο ποταμό,  θα διασχίσουμε την ομώνυμη κοιλάδα για να κατευθυνθούμε προς την κεντρική Βουλγαρία, βόρεια προς την οροσειρά του Αίμου ή Μπαλκάν ή Στάρα Πλανινά.  Παράκαμψη της Στάρα Ζαγόρα και από Gurkovo θα ανεβούμε κάθετα προς το Βελίκο Τάρνοβο, την πόλη των Τσάρων, χτισμένο στις όχθες του ποταμού Γιάντρα.  Άφιξη στο Αρμπανάσι, χτισμένο σε βραχώδη οροπέδιο, είναι ένα μικρό χωριό στη βόρεια κεντρική Βουλγαρία δημοφιλές στους τουρίστες λόγω των καλά διατηρημένων ιστορικών κτιρίων του. Συνδυάζει μοναδικά την βαλκανική με την οθωμανική αρχιτεκτονική. Επίσκεψη στην Εκκλησία της Γεννήσεως του Χριστού.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος για φαγητό και για μια πρώτη γνωριμία. Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 03,06,2023 Πλέβεν – Βελίκο Τάρνοβο

Μετά το πρόγευμα μας, θα αναχωρήσουμε για τη πόλη Πλέβεν,  βρίσκεται σε μια αγροτική περιοχή, στην καρδιά της Πεδιάδας του Δούναβη, στην ιστορική περιοχή της Μοισίας.  Θεωρείται το πρώτο κέντρο της βιομηχανίας οίνου στη Βουλγαρία. Εδώ ακόμα το 1890 άνοιξε η πρώτη σχολή Αμπελουργίας και Οινολογίας. Επίσκεψη στο μουσείο Στρατιωτικής Ιστορίας, όπου βρίσκεται στο το Πάρκο του Σκόμπελεφ. Χρόνος ελεύθερος για καφέ στο κέντρο της πόλης. 

Συνεχίζουμε για το  Βελίκο Τάρνοβο. Η πρώτη εντύπωση θα σας καταπλήξει! Περιήγηση, ξενάγηση στην περίφημη ακρόπολη του Τσάρεβιτς. Το φρούριο Tsarevets είναι μια μεσαιωνική πόλη που βρίσκεται 206 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. ήταν το κύριο φρούριο της Δεύτερης Βουλγαρικής Αυτοκρατορίας και η ισχυρότερη προστατευόμενη περιοχή από το 1185 έως το 1393, ‘όταν κατελήφθη από τους Οθωμανούς. Εδώ θα δούμε το ανάκτορο του βασιλιά ,είναι το μεγαλύτερο συγκρότημα στο κάστρο, με εμβαδόν 3 στρέμματα σχεδόν. Η οικία του Πατριάρχη, εμβαδού 2.5 στρεμμάτων, προστατευόταν και αυτή από ψηλό τοίχο. Το συγκρότημα περιλαμβάνει βιβλιοθήκη, κελιά μοναχών και την πατριαρχική εκκλησία, αφιερωμένη στην Ανάληψη του Χριστού, η οποία βρίσκεται στο κέντρο της εσωτερικής αυλής και διαθέτει κωδωνοστάσιο. Θα δούμε τον τόπο των εκτελέσεων, τη φυλακή του Βαλδουίνου και δεν θα παραλείψουμε να επισκεφτούμε τη “miniature Bulgaria”. Ελεύθερος χρόνος για υπέροχες φωτογραφίες & γεύμα ατομικά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση, στην ελληνική ταβέρνα του Εβρίτη Δημητρή. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 04.06,2023 Καζανλούκ (ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΡΟΔΩΝ)

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο μας, συγκέντρωση των αποσκευών και αναχώρηση για το Καζανλούκ. Εδώ και 120 χρόνια διεξάγεται η μεγαλύτερη γιορτή του τριαντάφυλλου ή των Ρόδων. Από τα μαζεμένα στην Κοιλάδα των Ρόδων ροδοπέταλα παράγεται το ξακουστό σ’ όλο τον κόσμο βουλγαρικό ροδέλαιο, που χρησιμοποιείται στη βιομηχανία καλλυντικών και ορισμένες φορές και στην ιατρική. «Δεν υπάρχει πιο ακριβό λουλούδι από το τριαντάφυλλο», λένε οι κάτοικοι του Καζανλάκ. Τα ροδοπέταλα μαζεύονται με το χέρι και η συγκομιδή αρχίζει νωρίς τα χαράματα. Το άνθος πρέπει να διατηρήσει τη φρεσκάδα του για να μπορεί το άρωμα του να διαφυλαχθεί και το ροδέλαιο να είναι ποιοτικό. Χρόνος να παρακολουθήσουμε την παρέλαση με συμμετοχή βουλγαρικών και ελληνικών συγκροτημάτων. Γεύμα ατομικά.  Συγκέντρωση και αναχώρηση για την επιστροφή.  Τέλος φόρμας. Άφιξη στα σύνορα  και είσοδος στην Ελλάδα.        

                                                                                                                                  ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΤΙΜΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ:

ΣΕ   ΔΙΚΛΙΝΟ/ΤΡΙΚΛΙΝΟ: 135€   ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ   : 175€,   

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

*Μεταφορά με υπερπολυτελή πούλμαν υπερυψωμένο.

*Περιηγήσεις, ξεναγήσεις που αναφέρονται.

*Δύο διανυκτερεύσεις στο παραδοσιακό χωριό Αρμπανάσι με πρωινό.

*Επίσημο ξεναγό. *Έμπειρο αρχηγό του γραφείου συνοδό.

* Ταξιδιωτική Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης  * ΦΠΑ Εντός.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

* Εισόδους μουσείων. * Έξτρα ποτά & φιλοδωρήματα. *Ότι δεν αναφέρεται ρητά.