ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Παναγία Σουμελά, Πρέσπες, Φλώρινα
4 ήμερη εκδρομή 19-22 Αυγούστου 2022

 

4 ήμερη εκδρομή στην  ΚΑΣΤΟΡΙΑ

 Βέροια, Παναγία Σουμελά, Μονή Μαυριώτισσας, σπήλαιο Δράκου,

Προΐστορικός οικισμός, Λίμνη Πρεσπών, Φλώρινα

4 μέρες                19 – 22 Αυγούστου 2022

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η    ημέρα Παρασκευή 19.08.22. Αναχώρηση:

 

Συγκέντρωση από την εκκλησία του Ευαγγελισμού στις 07:00 το πρωί  και αναχώρηση για Καστοριά. Στάση καθ΄οδόν στην Μουσθένη. Συνεχίζουμε για Βέροια, τη «Μικρή Ιερουσαλήμ». Χτισμένη στους πρόποδες του όρου Βερμίου. Χρόνος ελεύθερος για καφέ. Προσκύνημα στη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Σουμελά, σύμβολο για τους Έλληνες του Πόντου, στο μοναστήρι. Χρόνος ελεύθερος για προσκύνημα και φαγητό ατομικά. Το απόγευμα άφιξη στην Καστοριά, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα Σάββατο 20.08.22. ΚΑΣΤΟΡΙΑ:

 

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το παλιό βυζαντινό μοναστήρι της Μαυριώτισσας, με τοιχογραφίες που χρονολογούνται από τον 12ου αιώνα. Επίσκεψη στο υπέροχο σπήλαιο του Δράκου. Βρίσκεται στην όχθη της λίμνης και διαθέτει 7 υπόγειες λίμνες, 10 θαλάμους και πέντε σήραγγες. Συνεχίζουμε για το αρχοντικό του Νεράτζη Αϊβάζη, το οποίο στεγάζει από το 1975  το λαογραφικό Μουσείο της πόλης. Θα θαυμάσουμε τα εξαιρετικά αρχοντικά της περιοχής και θα καταλήξουμε στην πλατεία Ντολτσό. Χρόνος για φαγητό ατομικά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση και το βράδυ προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα Κυριακή 21.08.22. ΚΑΣΤΟΡΙΑ:

Πρωινό στο ξενοδοχείο και επίσκεψη στο Μουσείο κέρινων ομοιωμάτων Λαογραφίας και Προιστορίας, στο Μαυροχώρι. Στον ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΟ ΟΙΚΙΣΜΟ στις όχθες της λίμνης, στο Δισπηλιό, όπου έχει δημιουργηθεί μία πιστή αναπαράσταση του οικισμού. Στο ΕΝΥΔΡΕΙΟ της πόλης, όπου βλέπουμε την χλωρίδα και πανίδα της περιοχής. Έπειτα περίπατο μέσα στη βυζαντινή ατμόσφαιρα της πόλης που συμπληρώνουν οι 70 περίπου εκκλησίες. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό ατομικά και στην αγορά της πόλης (για γούνινες παντόφλες και αναμνηστικά). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση. Το βράδυ θα απολαύσουμε την τελευταία βόλτα μας στην λίμνη. Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ Δευτέρα 22.08.22 ΠΡΕΣΠΕΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ-επιστροφή:

Πρόγευμα, συγκέντρωση των αποσκευών και αναχώρηση για τη μικρή και μεγάλη Πρέσπα. Αποτελούν έναν από τους ελάχιστους βιότοπους της Ευρώπης  με  σπάνια είδη πουλιών. Είναι πολύ πλούσια σε ψάρια και ολόκληρη η περιοχή έχει χαρακτηρισθεί ως εθνικός Δρυμός. Επίσκεψη στο μικρό νησί της λίμνης Μικρή Πρέσπα, ο Άγιος Αχίλλειος, είναι εδώ και χρόνια το κέντρο των εκδηλώσεων «Πρέσπεια» με σημαντικές συναυλίες. Στο νησί υπάρχουν αρχαιολογικά καθώς και βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία με σημαντικότερη την Βασιλική του Αγίου Αχιλλείου, του 10ου αιώνα. Επίσκεψη στο παραδοσιακό οικισμό Ψαράδων, το μοναδικό ελληνικό χωριό στην λίμνη. Χρόνος για βαρκάδα και καφέ. Συνεχίζουμε για Φλώρινα, χρόνος για φαγητό ατομικά στον πεζόδρομο της πόλης και στις όχθες του ποταμού Σακουλέβα. Έπειτα συγκέντρωση στο λεωφορείο και με τις απαραίτητες στάσεις στην διαδρομή μας , άφιξη το βράδυ στην πόλη μας.

                                                            ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

ΤΙΜΗ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ σε δίκλινο: 150€, σε μονόκλινο: 190€

ΔΕΚΤΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ ΤΟΥ ΟΓΑ

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

*Μεταφορές με πολυτελή πούλμαν του γραφείου μας. *Τρείς (3) διανυκτερεύσεις σε  ξενοδοχείο 3* στην Καστοριά. *Πρωινό. Ξεναγήσεις – περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.

*Συνοδό του γραφείου μας. *Ταξιδιωτική ασφάλεια και το Φ.Π.Α. της εκδρομής.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

*Ποτά, είσοδοι μουσείων & αρχαιολογικών χώρων. Φόρος διαμονής 1,5€ ανά δωμάτιο πληρωτέο στη ρεσεψιόν. * Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή εξ’ ιδίων.