ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ
ΠΡΟΥΣΑ
ΑΓΚΥΡΑ
6 ημέρες
14-19 Ιουλίου 2022

ΠΡΟΥΣΑ – ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ – ΑΓΚΥΡΑ               

    14 – 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ΗΜΕΡΑ : 14/7/22  : ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΠΡΟΥΣΑ  (460 χλμ )

Αναχώρηση στις 05:00 από την Τσανάκλειο σχολή (απέναντι από την Λέσχη Κομοτηναίων). Διέλευση από σύνορα Κήπων, έλεγχος διαβατηρίων, σύντομη επίσκεψη στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών και στη συνέχεια μέσω Κεσσάνης άφιξη στην Καλλίπολη απ’ όπου θα πάρουμε το καράβι για να περάσουμε απέναντι στη Λάμψακο. Συνεχίζουμε μέσω Μπίγας (Biga) την αρχαία πόλη Πηγές, και περνάμε έξω από τα γνωστά χωριά : Γωνιά, Ροδιά, Κιζίκο ( Edincik), Αρτάκη ( Erdek) και στην Πάνορμο ( Bandirma ) στο κεντρικό λιμάνι της χερσονήσου  όπου το ελληνικό στοιχείο ανθούσε μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα. Συνεχίζουμε, μέσω Μηχαλίτσι ( Karacabey ) όπου φημίζεται  για τα νοστιμότερα  κρεμμύδια της Τουρκίας, για την καταπράσινη Προύσα όπου είναι χτισμένη στις πλαγιές του όρους Ολύμπου της Βιθυνίας. Άφιξη στην Προύσα και περιήγηση στο μνημείο του Καραγκιόζη, το περίφημο Ουλού Τζαμί με τους 20 τρούλους του 1399. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την Σκεπαστή Αγορά με τα γνωστά μεταξωτά και βαμβακερά της προϊόντα.  Άφιξη στο ξενοδοχείο μας ,τακτοποίηση .Δείπνο στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ : 15/7/22 : ΠΡΟΥΣΑ – ΠΡΟΚΟΠΙ (690 χλμ )

Πρωΐνό  και αναχώρηση. Μέσω  Eskisehir  φτάνουμε στην αρχαία πόλη Γόρδιον (Yassihüyük) που υπήρξε πρωτεύουσα του βασιλείου της Φρυγίας κατά τον 8ο αιώνα π.Χ. και ήταν χτισμένη στη δεξιά όχθη του ποταμού Σαγγάριου γνωστή και ως Γόρδιος δεσμός. Ήταν το σημείο όπου έφτασε  ο ελληνικός στρατός κατά την Μικρασιατική εκστρατεία. Μέσω  Αλμυράς  Λίμνης (Tuz Golu) και Αρχαιλαίδας (Aksaray)  και αφού κάνουμε απαραίτητες στάσεις στη διαδρομή μας άφιξη αργά το βράδυ στο Προκόπι. Δείπνο .Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ : 16/7/22 ΠΡΟΚΟΠΙ – ΝΕΑΠΟΛΗ-ΜΑΛΑΚΟΠΗ-ΠΟΡΟΣ –ΠΡΟΚΟΠΙ  ( 320 χλμ )

***Σημείωση: Νωρίς το πρωί προαιρετική συμμετοχή σε μια καταπληκτική βόλτα με το αερόστατο όπου μπορείτε να θαυμάσετε από ψηλά την πανέμορφη Καππαδοκία. Πρωΐνό και αφού περάσουμε από Νεάπολη ( Nevsehir) και Κόρα (Gore) άφιξη στην υπόγεια πολιτεία της Μαλακοπής (Derinkuyu ) με βάθος περίπου 85 μέτρων σε 8 διαφορετικά επίπεδα με την εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων να δεσπόζει στην είσοδό της. Περιήγηση στους τόπους όπου άγιασαν μορφές του  ορθόδοξου μοναχισμού και επόμενος σταθμός η πόλη της Καρβάλης (Guzelyurt )  με τον ομώνυμο ναό του Αγ. Γρηγορίου του Θεολόγου, χτισμένο σε μια πλαγιά από πωρόλιθο , θα δούμε επίσης τη μικρή κεντρική πλατεία και το Παρθεναγωγείο ,που σήμερα έχει μετατραπεί σε ξενοδοχείο .. Επιστροφή στο ξενοδοχείο . Δείπνο.  Στη συνέχεια όσοι επιθυμούν προαιρετικά, μπορούν να παρακολουθήσουν το χορό των Δερβίσηδων, ενός σοφιστικού ιερατικού τάγματος . Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ : 17/7/22 ΠΡΟΚΟΠΙ- ΣΙΝΑΣΣΟΣ – ΚΟΡΑΜΑ- ΑΒΑΝΟΣ – ΠΡΟΚΟΠΙ ( 120 χλμ )

Πρωινό και αναχωρούμε για να περιηγηθούμε στη Σινασσό ( Mustafapasa ) όπου θα δούμε την εκκλησία των Αγίων  Κωνσταντίνου και Ελένης και το αρχοντικό Ρίζου. Συνεχίζουμε για το υπαίθριο μουσείο Κόραμα. (Goreme ), με τις λαξευμένες στους βράχους εκκλησίες και παρεκκλήσια, όπου υπάρχει η μοναστική πολιτεία που ανάγεται από τον 9ο – 14ο αιώνα. Εμείς θα σταθούμε στις πιο αξιόλογες Karanlik ( σκοτεινή εκκλησία) και την εντυπωσιακότερη απ’ όλες, Τοκαλί ( εκκλησία των Στεφάνων), με τοιχογραφίες που απεικονίζουν σκηνές από τη ζωή του Χριστού. Συνεχίζουμε για το Άβανος , μια πόλη χτισμένη στον Άλυ ποταμό και είναι γνωστή  για τα αγγειοπλαστικά της είδη. Επιστρέφουμε για το Προκόπι. Πριν μεταβούμε στο ξενοδοχείο μας θα περιηγηθούμε στην πόλη .Θα δούμε το Δημαρχείο το οποίο κατασκευάστηκε με πέτρες από το Ναό του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου. Όσοι επιθυμούν θα προσκυνήσουν την οικία ( σταύλο), όπου διέμενε και κοιμήθηκε οσιακά ο Ομολογητής της Πίστεως μας Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο . Δείπνο. Διανυκτέρευση. 

5η ΗΜΕΡΑ :18/7/22 : ΠΡΟΚΟΠΙ – ΜΟΥΤΑΛΑΣΚΗ – ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ – ΑΓΚΥΡΑ  (435 χλμ )

Πρωΐνό και αναχώρηση για να επισκεφθούμε την πόλη της Καισάρειας ( Kayseri) το πάλαι ποτέ οικονομικό και θρησκευτικό κέντρο της Καππαδοκίας ,διατηρώντας μέχρι το 1924 τον ορθόδοξο πληθυσμό της. Σήμερα γνωστή για τον παστουρμά της. Τα βυζαντινά τείχη, οι εκκλησίες μουσεία και η σκεπαστή αγορά μπαχαρικών και του παστουρμά της δίνουν ξεχωριστό ύφος και ομορφιά.  Χρόνος ελεύθερος στην αγορά της πόλης . Συνεχίζουμε 7 χλμ νοτίως της Καισαρείας όπου θα επισκεφθούμε το χωριό Μουταλάσκη ( Talas ),όπου ήταν η πατρίδα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου. Υπήρξε θέρετρο των πλουσίων κατοίκων και διατήρησε τον ελληνικό χαρακτήρα μέχρι το 1924 .Άφιξη  το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στην Άγκυρα .Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ : 19/7/22 : ΑΓΚΥΡΑ-ΚΟΜΟΤΗΝΗ (790 χλμ )

Πρωινό και αναχώρηση για να περιηγηθούμε στο Μουσείο των Πολιτισμών της Ανατολίας .Ένα σκεπαστό  παζάρι του 15ου αι. και ένα χάνι φιλοξενούν το σημαντικότερο μουσείο της Ανατολίας. Στη συνέχεια παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής. Μέσο Νικομήδειας,  Μπολού και  Κων/πολης,  άφιξη στα σύνορα. Διέλευση Κήπων και άφιξη  στην πόλη μας.

 

 Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο  σε δίκλινο και τρίκλινο δωμάτιο  420 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:  Μεταφορές – μετακινήσεις με πολυτελές λεωφορείο.  1 διαν/ση στην Προύσα με ημιδιατροφή, 3 διαν/σεις στo Προκόπι με ημιδιατροφή, 1 διαν/ση στην Άγκυρα με ημιδιατροφή. Συνολικά 5 πρωινά  & 5 δείπνα στα ξενοδοχεία  .Συνοδός  του γραφείου καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Ελληνόφωνος ξεναγός σε όλο το πρόγραμμα.  Ασφάλεια αστικής ευθύνης κατ ‘άτομο. Φ.Π.Α ΔΕΝ  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: Εισόδους μουσείων , αρχαιολογικών χώρων – εκκλησιών. Διασκεδάσεις ,ποτά , και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό. Φιλοδωρήματα ( στους αχθοφορείς στα ξενοδοχεία , οδηγό ,ξεναγό )

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΦΙΛ. ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 63 ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΤΗΛ.25310-24188  ΚΙΝ.6979332261 & 6979332265

E-mail: info@vergidistous.gr  www.vergidistours.gr