ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

 Πάσχα το Βυζαντινό στη Βασιλεύουσα.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Πριγκιποννήσια & κρουαζιέρα Βοσπόρου

14 17 Απριλίου 2023

Ένα πλούσιο και μοναδικό πρόγραμμα, ένας καθρέφτης για τον επισκέπτη προσκυνητή! Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί, να περπατήσουμε μαζί εκεί στα στενά της παλιάς πόλης που μόνο μαζί μας θα απολαύσετε!

”Αν είχα μια τελευταία ματιά στη ζωή μου, θα την χάριζα στην ΠΟΛΗ” Αλφόνσος Λαμαρτίνος

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ΜΕΡΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

Αναχώρηση από τo Δημαρχείο της πόλης μας στις 05:10. Άφιξη στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στάση στα Αφορολόγητα, έλεγχος διαβατηρίων και είσοδος στην Τουρκία. Μέσω Κεσάνης, Μαλγάρων, άφιξη στη Ραιδεστό. Ολιγόλεπτη στάση και συνεχίζουμε για την Κωνσταντινούπολη.  Άφιξη και αμέσως επίσκεψη στα Βυζαντινά τείχη του Θεοδοσίου, την Μονή της Χώρας (τώρα Καριέ Τζαμί) όπου σώζονται άθικτα τα ωραιότερα Βυζαντινά ψηφιδωτά. Προσκύνημα στην Παναγία των Βλαχερνών.  Στη συνέχεια προαιρετική κρουαζιέρα στο Βόσπορο. θα  απολαύσουμε  τη  θαυμάσια  θέα  της  Ευρωπαϊκής  αλλά  και  Ασιατικής  πλευράς της  πόλης , όπως με  μοναδικό  τρόπο  μπορεί  να  τη  δει  κανείς  μέσα  από  ένα  πλεούμενο. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια, ξεκούραση. Ελεύθερος χρόνος στη περιοχή Μπέηογλου(Istiklal cadesi). Παρακολούθηση Ακολουθίας Επιταφίου σε εκκλησία της περιοχής. Διανυκτέρευση.

 

2η ΜΕΡΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ:

Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο για  περιήγηση στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπου ο ναός του Αγίου Γεωργίου.  Επίσκεψη στην Κλειστή Αγορά (Καπαλί Τσαρσί). Συγκέντρωση στη συνέχεια & περίπατος στη Divan Yolu, θα δούμε το κέντρο ναργιλέ, τη στήλη του Κωνσταντίνου, το τέμενος Suleymaniye,  με τα μαυσωλεία Σουλειμάν, Χουρέμ & Σινάν. Ώσπου να καταλήξουμε  στο Eminonu – επίσκεψη στο Misir Carsi , στο τέμενος Υeni Cami , στο τέμενος Rustem Pasha έργο του διάσημου αρχιτέκτονα Σινάν (αξίζει να δούμε με προσοχή το διάκοσμο του τεμένους με τα περίφημα πλακίδια Ιζνικ), πρόχειρο φαγητό από τις βάρκες του Eminonu και επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Απόγευμα ελεύθερο. Βράδυ επίσκεψη για Ανάσταση σε χριστιανικό Ναό του Ντολάπντερέ την Ευαγγελίστρια. Διανυκτέρευση. 

 

3η ΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΣΧΑ:

«Την Κυριακή του Πάσχα Ρωμιοί και Ελλαδίτες, μαζί με τους συγγενείς και τους φίλους που τους επισκέπτονται και Τούρκους φίλους, μαζεύονται σε κάποιες ενορίες που στήνουν πασχαλινά τραπέζια. Προς το μεσημέρι, εορτάζεται η Δεύτερη Ανάσταση, και μετά σερβίρονται στους πιστούς εδέσματα Πασχαλινά….»Έτσι ήτανε κάποτε οι γιορτές των Ρωμιών.

Εμείς αναχωρούμε στις 09:00 από το ξενοδοχείο μας για να πάρουμε το τούνελ ως τη στάση του Καμπατάς. Επιβίβαση στον ηλεκτρικό για την Αγία Σοφία και  τον ιππόδρομο όπου βρίσκεται η στήλη του Θεοδοσίου, ο χάλκινος τρίποδας των Δελφών και το Βυζαντινό Υδραγωγείο. Αναχώρηση παραλιακά για το Μακρυχώρι. Γεύμα ατομικά στο ξακουστό εστιατόριο GELIK.

Μετά το μεσημεριανό φαγητό, επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ προαιρετικά ΓΛΕΝΤΙ σε νυχτερινό κέντρο με Οριεντάλ μουσική, αμανέδες και χανουμάκια. Τιμή συμμετοχής: 30 € ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ! Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ:

Πρόγευμα, επιβίβαση αποσκευών και στη συνέχεια αναχώρηση για τη συνοικία Bostanci από όπου  θα πάρουμε το καραβάκι για τα Πριγκιποννήσια. Περνάμε δίπλα από τις νήσους Πρώτη, Αντιγόνη, Χάλκη και αποβιβαζόμαστε στην Πρίγκηπο, με τους περισσότερους εναπομείναντες Έλληνες στα νησιά.  Ελεύθερος χρόνος για βόλτα με τα παϊτονάκια στο γύρο του νησιού και φαγητό ατομικά στις ταβέρνες της παραλίας. Κατόπιν  αναχώρηση για  επιστροφή.  Στάση καθ’ οδόν. Διέλευση συνόρων και άφιξη το βράδυ στην πόλη μας .                                                                                                                   ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

Τιμή σε δίκλινο/τρίκλινο δωμάτιο: 195€ Μονόκλινο δωμάτιο: 280€ Παιδιά ως 12 ετών σε τρίκλινο: 165€

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

* Μεταφορές – μετακινήσεις με κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας. * Τρεις 3 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο NOVA PLAZA BUTIQUE 4* στο Tαξίμ. * 3 πρωινά .  * Ξεναγήσεις – περιηγήσεις  του προγράμματος. *Αρχηγό – ξεναγό του γραφείου μας, & Τοπικό ξεναγό. *Ταξιδιωτική Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης  με την ΑΝΑΞ. Έξτρα Ατομική ασφάλιση Ατυχημάτων, ευθύνη του πελάτη να τη ζητήσει, με εξτρά βέβαια πληρωμή 5€ το άτομο.(έως 75 ετών)* Το  ΦΠΑ  της εκδρομής.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

*Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων. * Εισιτήρια καραβιών, Διασκεδάσεις ,επιπλέον γεύματα ,ποτά, εκδηλώσεις και γενικά ότι αναγράφεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό

 

Αρχηγός της εκδρομής διατηρεί ο δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος χωρίς παραλήψεις.

VERGIDIS TOURS Φιλικής Ετερίας 63 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Τηλέφωνα: 2531024188 www.vergidistours.grinfo@vergidistours.gr