ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ Αιδηψός, Άγιος Ιωάννης Ρώσος
5 μέρες 14-18 Σεπτεμβρίου 2022

Ένα  μοναδικό ταξίδι στη βόρεια ΕΥΒΟΙΑ και την άγνωστη Βοιωτία!

ΑΙΔΗΨΟΣ, Άγιος Ιωάννης Ρώσος, Όσιος Δαυίδ, Γούβες, Χαιρώνεια, Αταλάντη, Ιστιαία, Βόλος

ΥΠΕΡΠΡΟΣΦΟΡΑ TOY ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ με ημιδιατροφή!

5 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ                                                         14 – 18 Σεπτεμβρίου 2022                                                                                         

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Μέρα 1η Τετάρτη 14.09.22:  Αιδηψός (577χλμ)Αναχώρηση από το Δημαρχείο της πόλης μας στις 06:40 για Αιδηψό δια μέσου Τεμπών. Στάσεις καθοδόν για καφέ και γεύμα ατομικά στο Βόλο. Διέλευση από Γλύφα στον Αγιόκαμπο με Φ/Β. Άφιξη απόγευμα στην Αιδηψό, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος στην παραλιακή για βόλτα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Μέρα 2η Πέμπτη 15.09.22: Αιδηψός- Γούβες- Αρτεμίσιο- Ωραιοί- κρουαζιέρα Λιχάδες. (121χλμ) Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε για το Προκόπι, όπου θα επισκεφτούμε το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου. Στο μοναστήρι φυλάσσεται το σκήνωμα του αγίου, το οποίο το έφεραν οι πρόσφυγες από το Προκόπι της Μικράς Ασίας μετά την καταστροφή το 1922. Χρόνος ελεύθερος στους εκδρομείς για προσκύνημα.  Συνεχίζουμε για το μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ του γέροντα στις Ροβιές.  Πρόκειται ένα μεταβυζαντινό μοναστήρι σε επιβλητικό τοπίο, που ιδρύθηκε το 16ο αιώνα από τον  Όσιο Δαυίδ και ανακαινίστηκε το 1877. Το μοναστήρι έχει μέσα κι έξω βρύσες με κρυστάλλινο νερό, αφού προσκυνήσουμε θα επισκεφτούμε  την παραλία στις Ροβιές για μπάνιο και γεύμα ατομικά. Επιστροφή στην Αιδηψό. Το βράδυ διασκέδαση προαιρετική.  Διανυκτέρευση.

Μέρα 3η Παρασκευή 16.09.22: Αιδηψός- Προκόπι- Ροβιές. (143χλμ) Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε για το Προκόπι, όπου θα επισκεφτούμε το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου. Στο μοναστήρι φυλάσσεται το σκήνωμα του αγίου, το οποίο το έφεραν οι πρόσφυγες από το Προκόπι της Μικράς Ασίας μετά την καταστροφή το 1922. Χρόνος ελεύθερος στους εκδρομείς για προσκύνημα.  Συνεχίζουμε για το μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ του γέροντα στις Ροβιές.  Πρόκειται ένα μεταβυζαντινό μοναστήρι σε επιβλητικό τοπίο, που ιδρύθηκε το 16ο αιώνα από τον  Όσιο Δαυίδ και ανακαινίστηκε το 1877. Το μοναστήρι έχει μέσα κι έξω βρύσες με κρυστάλλινο νερό, αφού προσκυνήσουμε θα επισκεφτούμε  την παραλία στις Ροβιές για μπάνιο και γεύμα ατομικά. Επιστροφή στην Αιδηψό. Το βράδυ διασκέδαση προαιρετική.  Διανυκτέρευση.

Μέρα 4η Σάββατο 17.09.22: Αιδηψός- μονή Αγίου Γεωργίου Ήλιων.(30χλμ) Πρωινό στο ξενοδοχείο και μετά θα επισκεφτούμε την ιστορική Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Ήλιων που απέχει μόνο 15 χλμ από την Αιδηψό. Το μοναστήρι είναι χτισμένο σε υψόμετρο 400μ από όπου θα έχουμε μια υπέροχη θέα στον Ευβοϊκό κόλπο. Το μοναστήρι ήταν από τον 13ο ΜΧ αιώνα ανδρικό αλλά από το 1970 είναι πλέον γυναικείο. Επιστροφή στην Αιδηψό. Ελεύθερη μέρα για να τη διαθέσουμε για να δούμε ατομικά ο καθένας τη ρωμαϊκή σπηλιά του Σύλλα ή να κάνουμε μπάνιο στις ιαματικές γούρνες δίπλα στη θάλασσα, ή να επισκεφτούμε την αγορά. Το μεσημέρι γεύμα στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερο βράδυ για προαιρετική διασκέδαση, διανυκτέρευση.

Μέρα 5η Κυριακή 18.09.22:Αιδηψός- Αρκίτσα- Χαιρώνεια- Αταλάντη  (602χλμ) Πρωινό στο ξενοδοχείο και μετά αναχώρηση με φέριμποτ στις 08:00 για ΑΡΚΙΤΣΑ. Παίρνουμε το λεωφορείο μας και πηγαίνουμε μέσω Αταλάντης στη Χαιρώνεια. Η Χαιρώνεια αναφέρεται για πρώτη φορά από τον Όμηρο, με την ονομασία Άρνη και με βασιλιά της τον Αρηίθοο, στον κατάλογο των βοιωτικών πόλεων που έλαβαν μέρος στον Τρωικό πόλεμο. Η Χαιρώνεια ήταν μέλος του «Κοινού των Βοιωτών». Επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο, και τον περίφημο Λέοντα της Χαιρώνειας. Συνεχίζουμε για Λαμία, όπου και στάση για καφέ. Μπάνιο και γεύμα ατομικά στην παραλία Καραβόμυλου. Στη συνέχεια αναχώρηση για επιστροφή με ενδιάμεσες τάσεις για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη το βράδυ στην πόλη μας.                                                                                                                                           ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο: 270€, σε τρίκλινο: 260€, διαφορά μονόκλινου: 52€

Παιδί έως 12 ετών με γονείς: 220€, ΔΕΛΤΙΑ ΟΑΕΔ: 202€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: * Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο.* Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο ΜΗΘΩ 3* στην Αιδηψό. Τέσσερα(4)πρωινά & τέσσερα(4) δείπνα στον 5ο όροφο του ξενοδοχείου με θέα τον Ευβοϊκό κόλπο!.* Τα εισιτήρια του πλοίου Γλύφα – Αγιόκαμπος & Αιδηψός-Αρκίτσα. * Οι περιηγήσεις και οι εκδρομές που αναφέρονται στο πρόγραμμα.

*Συνοδό του γραφείου μας.* .* Ταξιδιωτική Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης. & ΦΠΑ.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: Έξτρα ποτά & φιλοδωρήματα. * Εισόδους μουσείων. * Φόρο διανυκτέρευσης 1,50€ για κάθε δωμάτιο την κάθε νύχτα. *Ότι δεν αναφέρεται ρητά .