ΒΕΛΙΚΟ ΤΑΡΝΟΒΟ – ΠΛΕΒΕΝ
3 ΜΕΡΕΣ 26-28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΦΡΟΥΡΙΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Μια ξεχωριστή περιήγηση στην κοιλάδα των  Θρακών Βασιλέων & στη δεύτερη πρωτεύουσα του Βουλγάρικου Βασιλείου στην οροσειρά του Αίμου(Βουλγαρία)

      ΒΕΛΙΚΟ ΤΑΡΝΟΒΟ-ΑΡΜΠΑΝΑΣΙ-ΠΛΕΒΕΝ              

3 μέρες   26 – 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ΜΕΡΑ  Στάρα Ζαγόρα – Βελίκο Τάρνοβο – Αρμπανάσι Συγκέντρωση στις 06:00 από την Παλιά Πρυτανεία, απέναντι από την Λέσχη Κομοτηναίων. Έλεγχος στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα Ορμένιου και είσοδος στη Βουλγαρία. Παράλληλα με τον Έβρο ποταμό,  θα διασχίσουμε την ομώνυμη κοιλάδα για να κατευθυνθούμε προς την κεντρική Βουλγαρία, βόρεια προς την οροσειρά του Αίμου ή Μπαλκάν ή Στάρα Πλανινά.  Παράκαμψη της Στάρα Ζαγόρα και από Gurkovo θα ανεβούμε κάθετα προς το Βελίκο Τάρνοβο, την πόλη των Τσάρων, χτισμένο στις όχθες του ποταμού Γιάντρα.  Άφιξη στο Αρμπανάσι, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χτισμένο σε βραχώδη οροπέδιο, είναι ένα μικρό χωριό στη βόρεια κεντρική Βουλγαρία δημοφιλές στους τουρίστες λόγω των καλά διατηρημένων ιστορικών κτιρίων του. Συνδυάζει μοναδικά την βαλκανική με την οθωμανική αρχιτεκτονική. Επίσκεψη στην Εκκλησία της Γεννήσεως του Χριστού.  Χρόνος ελεύθερος για φαγητό και για μια πρώτη γνωριμία. Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ  Πλέβεν – Βελίκο Τάρνοβο Μετά το πρόγευμα μας, θα αναχωρήσουμε για τη πόλη Πλέβεν,  βρίσκεται σε μια αγροτική περιοχή, στην καρδιά της Πεδιάδας του Δούναβη, στην ιστορική περιοχή της Μοισίας.  Θεωρείται το πρώτο κέντρο της βιομηχανίας οίνου στη Βουλγαρία. Εδώ ακόμα το 1890 άνοιξε η πρώτη σχολή Αμπελουργίας και Οινολογίας. Επίσκεψη στο μουσείο Στρατιωτικής Ιστορίας, όπου βρίσκεται στο το Πάρκο του Σκόμπελεφ. Χρόνος ελεύθερος για καφέ στο κέντρο της πόλης και στην συνέχεια γεύμα ατομικά. Συνεχίζουμε για το  Βελίκο Τάρνοβο. Η πρώτη εντύπωση θα σας καταπλήξει! Περιήγηση, ξενάγηση στην περίφημη ακρόπολη του Τσάρεβιτς. Το φρούριο Tsarevets είναι μια μεσαιωνική πόλη που βρίσκεται 206 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. ήταν το κύριο φρούριο της Δεύτερης Βουλγαρικής Αυτοκρατορίας και η ισχυρότερη προστατευόμενη περιοχή από το 1185 έως το 1393, ‘όταν κατελήφθη από τους Οθωμανούς. Εδώ θα δούμε το ανάκτορο του βασιλιά ,είναι το μεγαλύτερο συγκρότημα στο κάστρο, με εμβαδόν 3 στρέμματα σχεδόν. Η οικία του Πατριάρχη, εμβαδού 2.5 στρεμμάτων, προστατευόταν και αυτή από ψηλό τοίχο. Το συγκρότημα περιλαμβάνει βιβλιοθήκη, κελιά μοναχών και την πατριαρχική εκκλησία, αφιερωμένη στην Ανάληψη του Χριστού, η οποία βρίσκεται στο κέντρο της εσωτερικής αυλής και διαθέτει κωδωνοστάσιο. Θα δούμε τον τόπο των εκτελέσεων, τη φυλακή του Βαλδουίνου και δεν θα παραλείψουμε να επισκεφτούμε τη “miniature Bulgaria”. Ελεύθερος χρόνος για υπέροχες φωτογραφίες. Επιστροφή το αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση, σε ταβέρνα της περιοχής. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ  Βελίκο Τάρνοβο-επιστροφή.

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο μας, συγκέντρωση των αποσκευών και συνεχίζουμε την ξενάγηση μας στο κέντρο του Βελίκου Τάρνοβου. Στη διατηρητέα πόλη – μνημείο, στη βασίλισσα των πόλεων όπως την αποκαλούσαν στο μεσαίωνα. Θα δούμε την πλατεία ΒΕΛΤΣΟΒΑΖΑΒΕΡΑ, το ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, το σπίτι του ΝΤΙΜΟ ΣΕΡΑΦΙΝΟ, το ΚΟΝΑΚ που σήμερα στεγάζονται το δημαρχείο και το δικαστήριο, το μνημείο των ΑΣΕΝ, τη GALLERY, την ιερή εκκλησία ΣΑΡΑΝΤΑ ΜΑΡΤΥΡΩΝ (1230) και των ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ και ΠΑΥΛΟΥ (13ο αιώνα). Χρόνος ελεύθερος για καφέ ή ατομικό γεύμα. Συγκέντρωση και αναχώρηση για την επιστροφή.  Τέλος φόρμαςΆφιξη στα σύνορα  και είσοδος στην Ελλάδα.  

                                                                                                                                            ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΤΙΜΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ: ΣΕ   ΔΙΚΛΙΝΟ/ΤΡΙΚΛΙΝΟ: 145€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: *Μεταφορά με υπερπολυτελή πούλμαν υπερυψωμένο.  *Περιηγήσεις, ξεναγήσεις που αναφέρονται. *Δύο διανυκτερεύσεις στο παραδοσιακό χωριό Αρμπανάσι με πρωινό. *Επίσημο ξεναγό. *Έμπειρο αρχηγό του γραφείου συνοδό. * Ταξιδιωτική Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης  * ΦΠΑ Εντός.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: * Εισόδους μουσείων. * Έξτρα ποτά & φιλοδωρήματα. *Ότι δεν αναφέρεται ρητά.