ΑΛΒΑΝΙΑ – ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ
30 Ιουλίου – 3 Αυγούστου 2022   

ΑΛΒΑΝΙΑ – ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ  

«Ένα ασυνήθιστο ταξίδι στη χώρα των αετών, με κοινώς γνωστά ιστορικά ονόματα και τοπωνύμια, που σμίγουν το ιστορικό γίγνεσθαι του Αλβανικού και Ηπειρώτικου λαού»

          5 μέρες  30 Ιουλίου – 3 Αυγούστου 2022                                                      

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1Η ΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 30/7/22: ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗ–ΚΟΡΥΤΣΑ–ΠΟΓΡΑΔΕΤΣ

Πρωινή αναχώρηση στις 06.00 η ώρα από το γραφείο μας. Δια μέσω Θεσσαλονίκης, Καστοριάς και με ανάλογες στάσεις, άφιξη στην Κρυσταλλοπηγή. Τυπικές διαδικασίες συνόρων και στη συνέχεια μπαίνουμε στο Αλβανικό έδαφος. Σε απόσταση περίπου 35 χιλ., βρίσκεται η γραφικότατη Κορυτσά. Στην πόλη θα δούμε τα Ιταλικά κτίρια του Μεσοπολέμου, τις παλιές εργατικές κατοικίες και τα πανέμορφα αρχοντικά και πολύ πράσινο. Θα επισκεφθούμε τον Ορθόδοξο Μητροπολιτικό Ναό, που ανακαινίσθηκε από τον Παναγιότατο Μητροπολίτη Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο. Εδώ θα επισκεφθούμε το καταπληκτικό Μουσείο ΕΘΝΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ. Δεκάδες Βυζαντινές Εικόνες, έχουν συγκεντρωθεί μετά από μία πολύχρονη προσπάθεια. Εδώ θα δούμε τον Άμβωνα της Εκκλησίας της Ζωοδόχου Πηγής, που κατεδαφίσθηκε από  το καθεστώς του Εμβέρ Χότζα. Γεύμα ατομικά εδώ. Στη συνέχεια μέσω του Κάμπου της Μουζακιάς και της Παραλίμνιας διαδρομής  της λίμνης Πρέσπας, φθάνουμε στην γραφική πόλη Πόγραδετς, από όπου θα δούμε την Οχρίδα και την Στρούγκα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση, δείπνο, διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 31/7/22: ΕΛΜΠΑΣΑΝ–ΚΡΟΥΓΙΕ-ΤΙΡΑΝΑ–επίσκεψη στην Αρχιεπισκοπή.

Πρωινό και συνεχίζουμε δια μέσου Ελμπασάν  για το Κρούγιε, το κάστρο σύμβολο της Αλβανικής λεβεντιάς KRUJE(Κρούγιε). Όπου και το μουσείο Σκεντέρμπεη (Μέγας Αλέξανδρος ή Γιώργος Καστριώτης 1405-1468).

Γεύμα ατομικά εκεί. Στη συνέχεια αναχώρηση για τα Τίρανα την πρωτεύουσα της Αλβανίας, όπου θα έχουμε μία πανοραμική περιήγηση της  πόλης. Θα δούμε πλήθος αναπαλαιωμένων κτιρίων και το μουσείο, την Όπερα, το Κοινοβούλιο, Το Προεδρικό Μέγαρο και θα ακολουθήσει επίσκεψη στην Αρχιεπισκοπή.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο & διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 1/8/22: ΤΙΡΑΝΑ-ΔΥΡΑΧΙΟ-ΦΙΕΡΙ-ΑΥΛΩΝΑ.

Αναχώρηση το πρωί από τα Τίρανα για το επίνειό της το Δυρράχιο (περιήγηση και στάση για καφέ). Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Φιέρι, με την Ιερά Μονή του Μεγάλου Διαφωτιστή του υπόδουλου Γένους ΠατροΚοσμά του Αιτωλού στο Κολικόντασι της μεγάλης Μουζακιάς στην Αλβανία. Προσκύνημα στον τάφο του Αγίου. (Εδώ θα χρησιμοποιήσουμε μίνιμπάς).Αναχώρηση για την πόλη της Αυλώνας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 2/8/22: ΑΥΛΩΝΑ-ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ-ΤΕΠΕΛΕΝΙ-ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ-ΑΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ.

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για περιήγηση ξενάγηση στην αρχαία Απολλωνία και συνεχίζουμε για το Τεπελένι, όπου και στάση. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Αργυρόκαστρο, το Κέντρο της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού της Αλβανίας(επίσκεψη στο Μητροπολιτικό ναό).  Στην περιήγησή μας θα θαυμάσουμε την πόλη με το υπέροχο κάστρο της, η οποία είναι υπό την προστασία της Ουνέσκο.  Αναχώρηση για Αγίους Σαράντα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 3/8/22:ΒΟΥΘΡΩΤΟ-ΔΕΡΒΙΤΣΑΝΗ-ΒΟΥΛΙΑΡΑΤΕΣ(μνημείο πεσόντων)-ΚΑΚΑΒΙΑ-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ.

Πρωινό και αναχώρηση για τον αρχαιολογικό χώρο του Βουθρωτού, στον οποίο και θα ξεναγηθούμε.  Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το χωριό Βουλιαράτες όπου βρίσκεται το μνημείο των πεσόντων Ελλήνων στρατιωτών, το 1940. και το χωριό Δερβιτσάνη όπου θα συναντηθούμε με ομογενείς.  Άφιξη στα σύνορα της Κακαβιάς, τυπικές διαδικασίες συνόρων, άφιξη στην πόλη μας αργά το βράδυ.

                                                                                                                            ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ: 350 €     ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ κατόπιν ζήτησης

Περιλαμβάνονται

  1. Μεταφορές με καινούργιο κλιματιζόμενο τουριστικό πούλμαν. 2. Τέσσερις διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία (καινούργια – καθαρά 3*,4*,5*). 3. Ημιδιατροφή  (πρωινό και ένα δείπνο καθημερινά). 4. Εξειδικευμένος και έμπειρος ξεναγός. 5. Ξεναγήσεις / περιηγήσεις που αναφέρονται. 6. ΦΠΑ.7  Ταξιδιωτική Ασφάλιση Επαγγελματικής & Αστικής Ευθύνης με την Generally Life καθώς και Ατομική ασφάλεια ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης 8. Αρχηγό της εκδρομής.

Δεν περιλαμβάνονται:   είσοδοι στα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, ποτά, τηλεφωνήματα, φιλοδωρήματα και ότι αναφέρεται σαν προαιρετικό στο πρόγραμμα.

 

Αρχηγός της εκδρομής διατηρεί ο δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος χωρίς παραλήψεις.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ :

  • ΤΟΠΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ LEK  1 EURO : 139 LEK  ( ΠΕΡΙΠΟΥ )
  • Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ( ΔΕΙΠΝΑ , ΓΕΥΜΑΤΑ , ΚΑΦΕΔΕΣ , ΝΕΡΑ , ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ). ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΣΦΑΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΦΙΛΙΚΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΙ , ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΚΑΤΟΧΗ ΟΜΠΡΕΛΑΣ ΚΑΙ ΑΝΕΤΩΝ ΠΑΠΟΥΤΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΖΕΣΤΩΝ ΡΟΥΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ .
  • Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΕΙΡΕΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ( ΣΧΕΔΟΝ ΤΑΥΤΟΣΗΜΗ ) ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟ ΝΕΡΟ .
  • ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΟΜΙΛΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΑΣ
  • Η ΥΠΟΔΟΜΗ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ( ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟΙ ΧΩΡΟΙ , ΘΕΡΜΑΝΣΗ/ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ , ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ) ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΟΨΗ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ .
  • ΟΙ ΕΙΣΟΔΟΙ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ/ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ , ΚΛΠ ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΝΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΑ    15 € ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ , ΠΕΡΙΠΟΥ ( ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΕΝΘΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ )
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ή ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΣΟΧΗ ΘΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

ΘΕΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ