ΑΙΩΝΙΑ ΠΟΛΗ “ΡΩΜΗ”
ΚΑΠΡΙ-ΠΟΜΠΙΙΑ
• 5 ΜΕΡΕΣ
• 14-18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

ΡΩΜΗ ΑΙΩΝΙΑ ΠΟΛΗ

 ΒΑΤΙΚΑΝΟ- ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

 ΚΑΠΡΙ- ΠΟΜΠΗΙΑ- ΝΑΠΟΛΗ

14 – 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

  5 ΜΕΡΕΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ                                                   

1η μέρα: ΚΟΜΟΤΗΝΗ-ΘΕΣ/ΝΙΚΗ -ΡΩΜΗ

Συγκεντρωση το πρωί  στην παλιά ΠΡΥΤΑΝΙΑ   και αναχώρηση  για το αεροδρόμιο  Μακεδονία,  πτήση για την αιώνια πόλη, τη Ρώμη. Θα ξεκινήσουμε αμέσως την πανοραμική ξενάγηση στην πόλη-σύμβολο που δεν έπαψε ποτέ να γοητεύει κάθε επισκέπτη. Θα δούμε τη Βίλα Μποργκέζε, το Αυρηλιανό τείχος, την πιάτσα Μπαρμπερίνι, τη στήλη του Τραϊανού, το περίφημο Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο Ρωμαϊκό κτίσμα του κόσμου, το λόφο του Καπιτωλίου, όπου θεμελιώθηκε η αρχαία Ρώμη, την αρχαία αγορά, την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, την επιβλητική πιάτσα Βενέτσια με το μνημείο του Βίκτωρα Εμμανουήλ, το λόφο Παλατίνο και τον Τίβερη ποταμό με το νησί Τιβερίνα. Στη συνέχεια θα τακτοποιηθούμε στα δωμάτια. Για την πρώτη βραδιά, σας προτείνουμε μια νυχτερινή περιήγηση στη Ρώμη, για να την δείτε όπως της αξίζει με φωτισμούς και χρώματα που θα σας μείνουν αξέχαστα. Θα διασχίσουμε τη Via Veneto με τα φημισμένα καφέ και ξενοδοχεία, σύμβολο της dolce vita της Ιταλιας, την κρήνη του Τρίτωνα, θα ανέβουμε έναν από τους 7 μυθικούς λόφους, τον Κυρινάλιο, όπου δεσπόζει το προεδρικό μέγαρο και στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην Piazza Venezia, το κέντρο της Ρώμης με το μοναδικά φωτισμένο μνημείο ενώσεως της Ιταλίας. Θα περάσουμε από το μεγαλύτερο ρωμαϊκό αμφιθέατρο, το φωταγωγημένο Κολοσσαίο και τέλος θα κάνουμε στάση στην περιοχή Trastevere, μια από τις πιο γραφικές και κοσμοπολίτικες γειτονιές της Ρώμης για ένα ποτό δίπλα στις όχθες του Τίβερη ποταμού.

2η ημέρα:ΡΩΜΗ- ΜΟΥΣΕΙΑ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ  –ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ-ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

 Μετά το πρόγευμα στο ξενοδοχείο πηγαίνουμε στο ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού για μια μοναδική ξενάγηση. Τα Μουσεία Βατικανού, είναι ένα συγκρότημα μερικών από των κορυφαίων μουσείων του κόσμου με ετήσια επισκεψιμότητα άνω των 4,3 εκατ. τουριστών. Διαθέτουν εκθέματα της μακραίωνης και τεράστιας συλλογής της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, περιλαμβανομένων διάσημων αγαλμάτων του αρχαίου κόσμου και αριστουργημάτων της Αναγέννησης και του σήμερα. Στην ξενάγησή μας θα θαυμάσουμε αμέτρητους μοναδικούς θησαυρούς, όπως τον διάδρομο των κηροπηγίων, των Γεωγραφικών χαρτών, τα δωμάτια που έχει διακοσμήσει ο μεγάλος ζωγράφος Ραφαήλ και θα καταλήξουμε στην Καπέλα Σιστίνα με τις τοιχογραφίες του Μιχαήλ Αγγέλου, ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της παγκόσμιας ζωγραφικής. Στη συνέχεια θα θαυμάσουμε τη μεγαλύτερη εκκλησία της Χριστιανοσύνης, το ναό του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, χτισμένο πάνω από το σημείο ταφής του Αποστόλου Πέτρου. Μπορεί να χωρέσει 60.000 άτομα ενώ με την συνολική έκταση ολόκληρου του αρχιτεκτονικού συγκροτήματος αποτελεί και την μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου.

Κατόπιν  από το Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου και την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Η ρωμαϊκή αγορά ήταν η καρδιά της αρχαίας Ρώμης και το κέντρο εξουσίας μιας αυτοκρατορίας που εκτεινόταν στο μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου. Σήμερα αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης.. Συνεχίζουμε για την πολύβουη Πιάτσα ντι Σπάνια  και τέλος τη φημισμένη Φοντάνα Ντι Τρέβι. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΡΩΜΗ- ΝΑΠΟΛΗ

Τελευταία μέρα σήμερα στη Ρώμη και ο χρόνος είναι στη διάθεσή σας να τον αξιοποιήσετε με τον τρόπο που επιθυμείτε. Σας προτείνουμε να περπατήσετε  στη via Veneto ,  Piazza  Republika  ,  Santa  Mar;ia  Maggiore., όπου εκεί μπορείτε να κάνετε ένα διάλειμμα για έναν εσπρέσσο   στο γνωστό  Café   Greco.Στη συνέχεια  αναχώρηση για τη Νάπολη,  την πρωτεύουσα  της Καμπανίας  μια πόλη  γεμάτη  ζωντάνια,  γοητεία  ερωτισμό και τέχνη. Θα επισκεφτούμε το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Νάπολης θα δούμε τα εκθέματα καθημερινής οικιακής χρήσης και τα μαγειρικά σκεύη από την Πομπηία και στη συνέχεια θα γνωρίσουμε την πόλη, τη χιλιοτραγουδισμένη αυτή πόλη και πατρίδα της πουλτσινέλα, του τενόρου Ενρίκο Καρουζο, του Βεζούβιου, της πίτσας αλλά και της Σοφία Λόρεν. Θα θαυμάσουμε την γραφική παραλία της, το παλάτι, την Σάντα Λουτσία με το κάστρο της, την περίφημη Σάντα Κιάρα, την όπερα, τις γραφικές πλατείες της, την περίφημη σκεπαστή αγορά της Galleria umberto, την πιάτσα ντελ πλεμπίσιτο, με την εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου και το παλάτι, την Spaccanapoli με τα γραφικά σοκάκια, το Ντουόμο, το παρεκκλήσι του Saint Severin με τα μυστηριώδη αγάλματα. Ελεύθερος χρόνος, διανυκτέρευση.

4η μέρα:. ΚΑΠΡΙ “Ο ΚΗΠΟΣ ΤΗΣ ΕΔΕΜ”

Πρωινό και αναχώρηση νωρίς το πρωί για μια προαιρετική  κρουαζιέρα στην οποία θα έχουμε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε το παραμυθένιο νησί Κάπρι, χαρακτηρισμένο ως “ο Κήπος της Εδέμ”. Σύμφωνα με τον Όμηρο ήταν το μυθικό νησί όπου κατοικούσαν οι Σειρήνες που μάγεψαν τον Οδυσσέα με το τραγούδι τους. Γραφικά και χρωματιστά σπίτια και σκάφη που σκίζουν τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα είναι μερικά από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το νησί. Δεν λείπουν όμως και οι ρωμαϊκές επαύλεις, τα αγάλματα, τα λουτρά, οι εκκλησίες, οι κρεμαστές σκάλες που καταλήγουν στη θάλασσα μέσα σε μια οργιώδη και πολύχρωμη μεσογειακή βλάστηση, που θυμίζει σκηνικό άλλης εποχής. Επιστροφή  το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος  Διανυκτέρευση.

 

5η μέρα:  ΠΟΜΠΗΙΑ –ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρόγευμα και αναχώρηση για ξενάγηση σε έναν ιδιαίτερα σημαντικό αρχαιολογικό χώρο, αυτόν της Πομπηίας.  Η Πομπηία χτίστηκε τον 5ο αιώνα από τους Έλληνες στις ακτές της Καμπανίας στους πρόποδες του Βεζούβιου, κοντά στη Ρώμη. Το 79μ.χ. μετά από μια φοβερή έκρηξη του Βεζούβιου, ένα τεράστιο κύμα από λάβα, στάχτη και φωτιά έθαψε για πάντα μέσα σε λίγες ώρες την εύθυμη, σπάταλη και πανέμορφη ρωμαϊκή πόλη .Θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα μονοπάτια της και θα γνωρίσουμε και αυτόν τον ρωμαϊκό πολιτισμό. Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο της Νάπολι για την πτήση της επιστροφής. Άφιξη στη Κομοτηνή αργά το βράδυ.

ΤΙΜΗ  ΠΑΚΕΤΟΥ ΕΚΔΡΟΜΗΣ     750€   για  40  άτομα και άνω

ΤΙΜΗ  ΠΑΚΕΤΟΥ ΕΚΔΡΟΜΗΣ     850€   για  39άτομα  και κάτω

 

 

     Περιλαμβάνονται 

  • Αεροπορικά εισιτήρια με τους φόρους αεροδρομίων
  • Αποσκευές : 1 προσωπικό αντικείμενο (40x20x25cm) + 1 χειραποσκευή 10κ (55x40x20cm) ανά άτομο
  • Διαμονή  – 4 διανυκτερεύσεις με  πρωινό καθημερινά σε ξενοδοχείο 4**** αστέρων
  • Μεταφορά Κομοτηνή-  αεροδρόμιο  Θεσσαλονίκη- Κομοτηνή
  •  Περιηγήσεις  σύμφωνα με το πρόγραμμα 
  • Βραδινή περιήγηση της Πόλης
  • Επίσημος τοπικός ελληνόφωνος ξεναγός για την ξενάγηση στο Βατικανό και Πομπιία
  • Ταξιδιωτική ασφάλιση-αρχηγός εκδρομής

     Δεν περιλαμβάνονται:

Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται. Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Είσοδος στα Μουσεία του Βατικανού.

Δημοτικός φόρος  στα ξενοδοχεία

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Η σειρά των  ξεναγήσεων  μπορεί να αλλάξει  για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος .